Το ΕΣΠΑ συνεχίζεται απρόσκοπτα και η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη απαντά το υπουργείο

Τρίτη 21/06/2016 – 18:49Απάντηση στα δημοσιεύματα που θέλουν να έχει «παγώσει» το ΕΣΠΑ λόγω της έρευνας της Επιτροπής Ανταγωνισμού για ενδεχόμενη ύπαρξη καρτέλ στον κατασκευαστικό κλάδο, δίνουν από το υπουργείο Οικονομίας, ξεκαθαρίζοντας πως τα προγράμματα ΕΣΠΑ συνεχίζονται απρόσκοπτα βάσει των χρονοδιαγραμμάτων και έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.
Συγκεκριμένα, από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τονίζουν πως «αναφορικά με διαρροές που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα σχετικά με την φημολογούμενη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για ενδεχόμενη ύπαρξη καρτέλ στον κατασκευαστικό κλάδο, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:
    Η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού βρίσκεται σε εξέλιξη και το πόρισμά της αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα. Αφορά συμβάσεις μεγάλων δημοσίων έργων των προηγούμενων τεσσάρων προγραμματικών περιόδων.
    Οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρακολουθούν το θέμα και θα προβούν σε όλες τις διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνται και προβλέπονται στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς σε σχέση με τις υπό έρευνα συμβάσεις.
    Ως εκ τούτου, τα προγράμματα ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 συνεχίζονται απρόσκοπτα βάσει των εγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...