«Το Ευρωκοινοβούλιο δεν έχει ακόμη τον χαρακτήρα που θα έπρεπε»

«Το Ευρωκοινοβούλιο δεν έχει ακόμη τον χαρακτήρα που θα έπρεπε»
Για τον θεσμό του Ευρωκοινοβουλίου μίλησε ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής Μανώλης Γλέζος, εκτιμώντας ότι «το Ευρωκοινοβούλιο δεν έχει ακόμη το χαρακτήρα που θα έπρεπε, καθώς, όπως είπε πρέπει να είναι αυτόνομο και αυτεξούσιο».
Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο Μανώλης Γλέζος είπε μεταξύ άλλων ότι το Ευρωκοινοβούλιο θα πρέπει να έχει πλήρη αυτονομία, να μην έχει καμία επιρροή, να μην είναι κοινοβούλιο μιας «γερμανικής Ευρώπης, αλλά μιας ευρωπαϊκής Ευρώπης».

Πρόσθεσε ότι η «Ευρώπη ανήκει στην Ευρώπη. Δεν πρέπει να είναι εξάρτημα των ΗΠΑ. Θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη, να είναι η Ευρώπη της Δημοκρατίας, των λαών και του πολιτισμού».

Στις προτεραιότητές του ως ευρωβουλευτής είπε ότι θέτει το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. «Είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες στο γερμανικό λαό για να τεθεί το θέμα αυτό» ανέφερε, προσθέτοντας: «Έχω ολόκληρο σχεδιασμό και πρόγραμμα και σας προειδοποιώ ότι θα έχουμε εκπλήξεις».

Aναφορικά με το ρεκόρ των σταυρών που πέτυχε στις ευρωεκλογές είπε: «H εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο λαός είναι ανεξαρτήτως κομμάτων. Δεν εδράζεται στο θρύλο του Μανώλη, αλλά σε μια συνέχεια και μια συνέπεια των αγώνων που δίνω».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...