«Το Ευχαριστημένο» στο Θέατρο ΠΟΡΕΙΑ

«Το Ευχαριστημένο» στο Θέατρο ΠΟΡΕΙΑ

Γράφει ο

Σταύρος Ξηντάρας

«Το Ευχαριστημένο», το μυθιστόρημα της Μαρίνας Καραγάτση που απέσπασε το Βραβείο του περιοδικού «Διαβάζω» το 2009, παρουσιάζεται στο Θέατρο ΠΟΡΕΙΑ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. Η διασκευή, που μετατρέπει τους απολογητικούς, απολογιστικούς και συγχωρητικούς μονολόγους σε πλήρες θεατρικό έργο και που υπογράφει η Έρι Κύργια, μας μεταφέρει στο σπίτι της οικογένειας του συγγραφέα Μ. Καραγάτση.

«Μέσα σε τρεις ημέρες αγρύπνιας του λογοτέχνη και μέσα από το βλέμμα της μικρής Μαρίνας, αποκαλύπτονται όλα όσα στοίχειωσαν και πλήγωσαν μία από τις πιο γνωστές οικογένειες της Ελλάδας – ή απλώς μία οικογένεια. Και αν οι σκοτεινές στιγμές υπερέχουν των φωτεινών, η συμφιλίωση με το παρελθόν αποδεικνύεται ο μόνος δρόμος.», εξηγεί η Ερι Κύργια.

 

Συντελεστές:

Διασκευή: Έρι Κύργια

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου

Σκηνικά – Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου

Μουσική: Nalyssa Green

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Σχεδιασμός μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου

Σχεδιασμός κομμώσεων: Χρόνης Τζήμος

Βίντεο: Βάσια Αναγνωστοπούλου

Βοηθοί σκηνοθέτη: Δήμητρα Κουτσοκώστα, Θωμαΐς Γκερλεκτσή

Βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου: Αλέξανδρος Γαρνάβος

Εκγύμναση ηθοποιών: Χριστιάνα Κοσιάρη

 

 

Διανομή:

Λασκαρώ: Καίτη Μανωλιδάκη

Μαρίνα: Σίσσυ Τουμάση

Μίνα: Σμαράγδα Σμυρναίου

Νίκη: Ειρήνη Δράκου

Καραγάτσης: Χρήστος Μαλάκης

 

 

Το θέατρο Πορεία, που παραμένει πιστό στη λογική του ρεπερτορίου και των παραστάσεων υψηλής ποιότητας κι αισθητικής, έχει προχωρήσει με επιτυχία σε μία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία. Για πρώτη φορά, από τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους, παρουσιάζει στο κοινό την κεντρική του παραγωγή  Η Αγριόπαπια του Χένρικ Ίψεν, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, με υπερτιτλισμό στην αγγλική γλώσσα, ώστε να έχουν δυνατότητα παρακολούθησης οι ξένοι κάτοικοι και επισκέπτες της πρωτεύουσας.

Την τόσο σημαντική αυτή πρωτοβουλία του, το θέατρο Πορεία επεκτείνει και στη νέα του παραγωγή, Το ευχαριστημένο, το βραβευμένο έργο της Μαρίνας Καραγάτση που παρουσιάζεται για πρώτη φορά ως θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου και διασκευή από την  Έρι Κύργια. Ο υπερτιτλισμός αποτελεί χωρίς άλλο μία δράση που θα προσελκύει πάντα νέο κοινό, θα ενισχύει τον πολιτιστικό τουρισμό και θα προβάλλει στο εξωτερικό τον πολιτιστικό και θεατρικό πλούτο της χώρας μας.

δφγδγ

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITISMOS/322902-To-Eycharistemeno-sto-THeatro-POREIA ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...