Το Ισλαμικό Κράτος καθοδηγούσε τις τρεις συλληφθείσες στο Παρίσι

Οι τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν για το όχημα που εντοπίστηκε γεμάτο με φιάλες υγραερίου κοντά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων στη γαλλική πρωτεύουσα καθοδηγούνταν από τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και ήταν απόλυτα προσηλωμένες στον σκοπό τους, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο εισαγγελέας του Παρισιού.

«Ένας τρομοκρατικός πυρήνας που αποτελείτο από νεαρές γυναίκες εξαρθρώθηκε» δήλωσε ο Φρανσουά Μολέν. «Έπαιρναν οδηγίες από πρόσωπα στη Συρία, που βρίσκονται στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι το γεγονός πως οι νεαρές αυτές γυναίκες πέρασαν στη δράση, δείχνει πως η ISIS θέλει να δημιουργήσει πυρήνες μαχητριών.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τρεις γυναίκες ηλικίας 39, 23 και 19 ετών.

Νωρίτερα, την Παρασκευή εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι οι τρεις γυναίκες σχεδίαζαν επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού.

«Εστάλη επείγον σήμα σε όλους τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, όμως εκείνες σχεδίαζαν να επιτεθούν στο Γκαρ ντε Λιόν την Πέμπτη» ανέφερε.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...