Το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και καθημερινά

 Το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου, το οποίο έχει υποστεί πολύ μεγάλη υποβάθμιση, έθεσε ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γιώργος Καπεντζώνης στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας κ. Σταμάτη Δάρρα, στη συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο Λιδωρικίου.

Ειδικότερα ο κ. Καπεντζώνης επισήμανε στον κ. Διοικητή ότι:
Από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων μας, ως νέας δημοτικής αρχής του Καλλικρατικού Δήμου Δωρίδος, ετέθη και μάλιστα επιτακτικά τόσο από τους δημότες όσο και από τους τοπικούς φορείς, το θέμα των παρεχόμενων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας στην περιοχή μας, οι οποίες είχαν αρχίσει να μειώνονται.
Εμείς ως δημοτική αρχή, έχουμε απευθυνθεί επανειλημμένα στις αρμόδιες διοικητικές αρχές υγείας με τη βασική θέση ότι η υγεία είναι το πιο πολύτιμο αγαθό για όλους και η παροχή υπηρεσιών υγείας δεν είναι πολυτέλεια, αλλά στοιχειώδης υποχρέωση της πολιτείας προς τους πολίτες της.
Σήμερα οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας από το Κ.Υ. Λιδωρικίου έχουν φτάσει στο επίπεδο ενός περιφερειακού αγροτικού ιατρείου, αφού λειτουργεί με δύο αγροτικούς ιατρούς. Από τα 5 Περιφερειακά Αγροτικά Ιατρεία (Αμυγδαλιάς, Αρτοτίνας, Κροκυλείου, Πενταγιών, Αθ. Διάκου) κανένα δεν λειτουργεί, αφού κανένα δεν έχει Γιατρό.
Μετά από αυτή την απίστευτη υποβάθμιση ο Δήμαρχος ζήτησε από το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας να δουν από κοινού όλα τα προβλήματα παροχής υπηρεσιών υγείας στην περιοχή μας και ειδικότερα τη λειτουργία και την τύχη του Κ.Υ. Λιδωρικίου. (όπου και η έδρα του Δήμου Δωρίδος).
Ο κ. Δάρρας, διαβεβαίωσε το Δήμαρχο, ότι το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου δεν θα κλείσει και δεν ετέθη ποτέ τέτοιο ζήτημα. Δεσμεύτηκε ότι δεν θα μείνει ούτε ένα δευτερόλεπτο χωρίς εφημερία. Τέλος, ανέφερε ότι λόγω του ανάγλυφου της περιοχής και λόγω του ότι η το Λιδωρίκι εξυπηρετεί πολλά χωριά απομακρυσμένα από μεγάλα κέντρα, το Κ.Υ. Λιδωρικίου είναι στις άμεσες προτεραιότητές του και σε νέο σχεδιασμό θα γίνει η καλύτερη δυνατή στελέχωσή του.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραχάλιος.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...