Το Κυπριακό στη συνάντηση Νταβούτογλου – Έρογλου

Το Κυπριακό στη συνάντηση Νταβούτογλου - Έρογλου
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης συζήτησε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών την πορεία των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του ζητήματος
Διαβουλεύσεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό από τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, σε συνάντηση τους στα Κατεχόμενα. Ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε  ότι ο ίδιος σχετίζεται πολύ με τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό.

Η επίσκεψη Νταβούτογλου δεν είναι άσχετη με την κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες και ιδιαιτέρως με την επικείμενη άφιξη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην Κύπρο. Ο κ. Έρογλου εξέφρασε ικανοποίηση που βλέπει τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών ξανά στην Κύπρο και επεσήμανε ότι χρόνια τώρα πορεύονται μαζί στο Κυπριακό.

“Τον Δεκέμβριο ήσασταν εδώ και μετά οι επαφές μας συνεχίστηκαν Προσπαθούμε να ολοκληρωθούν θετικά οι διαπραγματεύσεις, αν και η απέναντι πλευρά έχει την ίδια άποψη τότε συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι θα πάρουμε το πρώτο αποτέλεσμα. Όπως πάντοτε χρειαζόμαστε την στήριξή σας”, είπε.

“Η συνεργασία μας είναι συνεχής, είναι σημαντικό να κατατίθεται ότι δεν είμαστε μόνοι μας, ευχαριστούμε εσάς και την κυβέρνησή σας”, είπε ο Ντερβίς Έρογλου και καλωσόρισε επίσης το υφυπουργό εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου ο οποίος συμμετέχει επίσης στην συνάντηση. Παρών στην συνάντηση είναι και ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Κουντρέτ Οζερσάι.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...