Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης έχει γενέθλια

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης έχει γενέθλια
Γιορτάζει τα 20 χρόνια του με μία έκθεση αφιερωμένη στα δικαιώματα των παιδιών.
Ογδόντα τέσσερα ζωγραφικά και τρισδιάστατα παιδικά έργα μιλάνε, με τον τρόπο που μόνο τα παιδιά γνωρίζουν, για την επιβίωση, την ανάπτυξη, την προστασία και τη συμμετοχή. Πρόκειται για έργα που έχουν βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και με την έκθεση των οποίων το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας του.

Ο τίτλος της «Το δικαίωμα να είσαι παιδί», και είναι αφιερωμένη στα δικαιώματα των παιδιών, όπως καταγράφονται στη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού που έχει υιοθετηθεί από τον ΟΗΕ. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται έργα παιδιών που νοσηλεύτηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο την περίοδο 1945-1948, έργα παιδιών της φυλής των Καλάς (από τη συνεργασία του Μουσείου με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Έλληνες εθελοντές φίλοι των Καλάς»), τη UNICEF καθώς και αναπαραγωγές έργων από τη συλλογή του Διεθνούς Μουσείου Παιδικής Τέχνης στο Όσλο της Νορβηγίας.

Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο της έκθεσης, το εκπαιδευτικό τμήμα του μουσείου πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα, από 1η Οκτωβρίου 2014, κάθε Τρίτη έως Παρασκευή, για όλη τη σχολική χρονιά.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση καθώς και για όλες τις δραστηριότητες του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης (Κόδρου 9, Πλάκα) μπορείτε να πάρετε τηλεφωνώντας στα 210 3312621 και 210 3312750.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...