Το Παρίσι αλλάζει πρόσωπο….

Το Παρίσι αλλάζει πρόσωπο….

Υπάλληλοι ταχυδρομικών γραφείων  στο Παρίσι, αποφάσισαν να αλλάξουν αντικείμενο… και να γίνουν γεωργοί! Στόχος τους, είναι να χαρίσουν στην γαλλική πρωτεύουσα  δώσουν  ένα πιο βιώσιμο περιβάλλον μέσω της γεωργίας.

Μόνο που αποφάσισαν να καλλιεργούν σε….. ταράτσες κτηρίων!

Η  ιδέα φαίνεται να έχει αποτέλεσμα  μιας και ο δήμαρχος, σχεδιάζει εντός της εβδομάδας να παρουσιάσει κάποια νέα project, μέσα στην εβδομάδα.

Η καλλιέργεια  στις ταράτσες, τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει δυνατή την εμφάνισή της σε Νέα Υόρκη και Τόκιο. Τώρα… ήρθε και η σειρά της Ευρώπης, με Λονδίνο και Παρίσι, να ακολουθούν την νέα μόδα! 

Κατά το πρώτο στάδιο των  project που θα ακολουθηθούν , στοχεύει στην καλλιέργεια 32 διαφορετικών τοποθεσιών με 425 τόνους φρούτων και λαχανικών, 24 τόνους μανιταριών, 30.000 λουλούδια καθώς και την παραγωγή 8.000 λίτρων μπύρας και 95 κιλών μελιού.

Μεταξύ των μεγαλεπήβολων κτηρίων, οι εργάτες καλλιεργούν φρούτα και λαχανικά και έχουν μεταφέρει μάλιστα και 90 τόνους χώματος και εκτρέφουν και κοτόπουλα!!

«Είμαστε απλοί υπάλληλοι ταχυδρομικών γραφείων που σκεφτήκαμε πως θα ήταν όμορφο να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας: να εργαζόμαστε για μία πιο εδώδιμη χώρα» ανάφερε η Sophie Jankowski, επικεφαλής του Facteur Graine (Seed Postman), η οποία διαχειρίζεται τον κήπο της ταράτσας.Μία από τις δεσμεύσεις της ομάδας είναι να χρησιμοποιούνται παλιές ποικιλίες λαχανικών, όπως οι τομάτες υψηλής ποιότητας, σύμφωνα με την Jankowski.«Θέλουμε να δώσουμε γεύση και στη ζωή αλλά και στα πιάτα μας».

Η Corinne Lienhart, υπεύθυνη επικοινωνίας και εθελόντρια, δήλωσε σε συνέντευξή της πως : «Μας βοηθά να επικοινωνούμε με τη φύση αλλά και μεταξύ μας. Είμαστε μπροστά από οθόνες, ζούμε σε έναν ψηφιακό κόσμο. Οπότε, το να κάνουμε αυτά τα μικρά πράγματα, μας βοηθά να δενόμαστε μεταξύ μας αλλά και με τη ζωή».

1

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/303642-To-Parisi-allazei-prosopo ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...