Το Περού πρωτοπόρο στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων! (Εικόνες)

Τρίτη 21/06/2016 – 15:39ΠερούΤο Περού είναι μεταξύ των 10 μεγαλύτερων εξαγωγέων τροφίμων στον κόσμο ανταποκρινόμενο στη ζήτηση του παγκόσμιου πληθυσμού που αυξάνεται ταχύτατα, γράφει η μεγάλη εφημερίδα της νοτιοαμερικανικής χώρας El PERUANO και παραθέτει τα επίσημα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία… «είναι νούμερο ένα στην εξαγωγή σπαραγγιών, κινόας και μάκας. Δεύτερη στην τροφοδοσία του κόσμου με αβοκάντο. Τρίτη στην αγκινάρα! Τέταρτη στις πιπεριές και πέμπτος μεγαλύτερος εξαγωγέας σταφυλιών στον κόσμο»!
Την ίδια ώρα η περουβιανή γεωργία παράγει περισσότερο από το 80% των τροφίμων που καταναλώνονται στο Περού, αποτελώντας πηγή μόνιμου εισοδήματος για τους κατοίκους των απομακρυσμένων αγροτικών περιοχών της χώρας, υπογραμμίζει o PERUANO τονίζοντας την σημασία της προώθησης των έργων άρδευσης και λοιπών υποδομών και την απευθείας στήριξη των μικρών αγροτών που καλλιεργούν μικρές εκτάσεις, μεταξύ ενός και δύο εκταρίων… «Ακόμη και με την προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας άρδευσης, διπλασιάζεται σχεδόν η παραγωγικότητα των καλλιεργειών και η συνεχής άρδευση θα επιτρέψει στις αγροτικές οικογένειες να έχουν περισσότερες από μία καλλιέργεια κάθε χρόνο, καθώς επί του παρόντος έχουν μόνο μία».
Το Περού είναι προορισμένο να γίνει ο κορυφαίος πάροχος τροφίμων σε όλο τον κόσμο, σημειώνει με υπερηφάνεια ο PERUANO και αναδεικνύει το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν δεξαμενές και κανάλια άρδευσης… «Καθώς έτσι η διαδικασία παραγωγής αλλάζει δραστικά.  Η άρδευση είναι το κλειδί για την ανάπτυξη της γεωργίας μας και, επομένως, η σωστή ιεράρχηση και εκτέλεση των έργων που την βοηθάνε πραγματικά θα έχουν θετικό αντίκτυπο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των αγροτικών πληθυσμών»!
Περού
Περού
 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...