Το ΣΔΟΕ θα συνδράμει και στην καταπολέμηση της αδήλωτης Εργασίας

Το ΣΔΟΕ θα συνδράμει και στην καταπολέμηση της αδήλωτης Εργασίας

Το ΣΔΟΕ θα κυνηγά και την μαύρη Εργασία!  

Την ενίσχυση και αναβάθμιση της συνεργασία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, φέρνει η ψήφιση σχετικής τροπολογίας, την οποία επεξεργάστηκαν από κοινού το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το υπουργείο Οικονομικών. Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, η ρύθμιση αποσκοπεί  στην ενδυνάμωση του ελεγκτικού μηχανισμού στον τομέα της αδήλωτης εργασίας, καθόσον η Ειδική Γραμματεία Σ.Δ.Ο.Ε. θα συνδράμει σημαντικά στο έργο των αρμόδιων Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και του ΣΕΠΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση, κατά τη διενέργεια ελέγχων, φαινόμενα παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα φαινόμενα αδήλωτης εργασίας. Για τη γρήγορη αντιμετώπιση τέτοιου είδους περιστατικών, κρίθηκε ως απαραίτητη η ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου, το οποίο θα διευκολύνει και θα επιταχύνει τις προβλεπόμενες διαδικασίες. 

Οι 4 που «χτενίζουν» της αγορά εργασίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται, το πιλοτικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της αδήλωτης εργασίας στην Ελλάδα, όπου για πρώτη φορά μεικτά κλιμάκια τεσσάρων ελεγκτικών μηχανισμών, ΣΕΠΕ, ΕΦΚΑ, Οικονομική Αστυνομία και ΣΔΟΕ, συνεργάστηκαν τόσο σε επίπεδο επιτόπιων ελέγχων όσο και σε επίπεδο ανταλλαγής και διασταύρωσης δεδομένων και πληροφοριών.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/302975-To-SDOE-tha-syndramei-kai-sten-katapolemese-tes-adelotes-Ergasias ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...