Το Σάββατο θα απολογηθούν οι συλληφθέντες για την απαγωγή του Μ. Λεμπιδάκη

Το Σάββατο θα απολογηθούν οι συλληφθέντες για την απαγωγή του Μ. Λεμπιδάκη

Λεμπιδάκης

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 16χρονη

Οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, ζήτησαν και πήραν από τον ανακριτή Ηρακλείου προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν το Σάββατο.

Εναντίον τους ο εισαγγελέας άσκησε διώξεις για αρπαγή σε διακεκριμένη μορφή, σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα εκβιασμού και εμπρησμού.

Για την ανήλικη που εμπλέκεται στην υπόθεση θα ισχύσουν οι ειδικές διατάξεις του νόμου.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Τρίτης στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου υπό τις αποδοκιμασίες πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο ενώ αποδοκιμασίες ακούστηκαν και κατά την αποχώρησή τους.

Στους γύρω χώρους είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας από την ΕΛΑΣ, ενώ η είσοδος στο εσωτερικό του μεγάρου επιτρεπόταν μόνο στους συνηγόρους τους.

Από την πίσω πόρτα του μεγάρου οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών και το ανήλικο κορίτσι που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Τον απαχθέντα επιχειρηματία εξέτασε ο ιατροδικαστής Κρήτης Σταμάτης Μπελιβάνης, ο οποίος διαπίστωσε ότι ο 53χρονος φέρει αποτύπωμα από αλυσίδα στα κάτω άκρα, ενώ δεν βρέθηκαν στοιχεία αφυδάτωσης.

Όπως είπε ο κ. Μπελιβάνης, ο απαχθείς λάμβανε φαγητό και νερό, ωστόσο είχε μια απώλεια βάρους περί τα 16 κιλά.

Στο μεταξύ, ελεύθερη, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, η 16χρονη που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Η 16χρονη οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος της απήγγειλε κατηγορίες για άμεση συνέργεια στην απαγωγή και άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβιασμού για λήψη λύτρων.

Αμέσως μετά απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή ο οποίος την άφησε ελεύθερη, επιβάλλοντάς της τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

 

Διαβάστε επίσης:

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/303830-To-Sabbato-tha-apologethoyn-oi-syllephthentes-gia-ten-apagoge-toy-M-Lempidake ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...