Το ΣτΕ ενέκρινε την αξιοποίηση Αφάντου Ρόδου

Κυριακή 24/07/2016 – 21:53

  Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η  αξιοποίηση του δημοσίου ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) Αφάντου Ρόδου του Δήμου Ρόδου. Μέσα στο φάκελο  ΕΣΧΑΔΑ περιλαμβάνονται δυο ακίνητα, το Γκόλφ Αφάντου με επιφάνειας1.327.994 τ.μ. και το Νότιο Αφάντου εμβαδού 255,763 τ.μ.

 

Το πέμπτο τμήμα του ΣτΕ, έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) για το ειδικό σχέδιο χωρικής ανάπτυξης του δημοσίου ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) με παρατηρήσεις νομοτεχνικού περιεχομένου.

  Όπως αναφέρεται στην υπ΄ αριθμ. 160/206 γνωμοδότησή του ΣτΕ, από την τουριστική ανάπτυξη και αξιοποίηση έχει εξαιρεθεί, λόγω  της ύπαρξης αρχαιοτήτων, η Α΄ ζώνη, υπάρχει ειδική μέριμνα για την προστασία του υγροβιότοπου της περιοχής, ενώ στο κομμάτι της Β΄ Ζώνης, αν και υπάρχουν αρχαία, μπορεί να αξιοποιηθεί ανεξάρτητα από τον αρχαιολογικό της χαρακτήρα όπως και στην υπόλοιπη έκταση που είναι και το Γκόλφ Αφάντου.

  Ειδικά στην περιοχή του Γκόλφ, επιτρέπεται η ανακαίνιση, ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων και η αναδιάταξή του χώρου προκειμένου να προσαρμοστεί στις προδιαγραφές του ΕΟΤ.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...