Το άρθρο της Sun που προκάλεσε σάλο: «Η βασίλισσα στηρίζει το Brexit»

Το άρθρο της Sun που προκάλεσε σάλο: «Η βασίλισσα στηρίζει το Brexit»

Κατηγορία

christos.papad…
Τετάρτη 18/05/2016 – 20:34

Το άρθρο της Sun που προκάλεσε σάλο: «Η βασίλισσα στηρίζει το Brexit»

ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΕΞΟΡΓΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ                                                                   

Η αρχή εναρμόνισης του βρετανικού Τύπου κάλεσε την εφημερίδα The Sun στην τάξη, μετά την δημοσίευση πρωτοσέλιδου άρθρου στο οποίο ισχυριζόταν ότι η βασίλισσα Ελισάβετ επιθυμεί την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Sun έχει συνηθίσει τους αναγνώστες της σε εντυπωσιακούς τίτλους και θέματα, αλλά αυτή τη φορά πιάστηκε στην τσιμπίδα της ανώτατης ρυθμιστικής αρχής για τα θέματα τύπου, με αφορμή το άρθρο που είχε τίτλο «Η βασίλισσα υποστηρίζει το Brexit».

Η ανεξάρτητη αρχή «Independent Press Standards Organisation» (IPSO) εκτίμησε στην έκθεσή της ότι η πρώτη σε πωλήσεις εφημερίδα της Μεγάλης Βρετανίας παρέβη τον βασικό κανόνα του Τύπου που επιβάλλει να μη δημοσιεύονται ψευδείς ειδήσεις και εικόνες.

Η βρετανική εφημερίδα ισχυρίστηκε ότι η βασίλισσα στηρίζει το Brexit και στηρίχτηκε σε δύο πηγές που μετέφεραν συζητήσεις της Ελισάβετ με βουλευτές «πριν από μερικά χρόνια, σε μια εκδήλωση στο παλάτι». «Δεν καταλαβαίνω την Ευρώπη» είχε πει τότε η Ελισάβετ στους παρευρισκόμενους πολιτικούς.

Το παλάτι εξοργίστηκε με το εν λόγω άρθρο και επανέλαβε ότι η βασίλισσα παραμένει εντελώς ουδέτερη. Η ανεξάρτητη αρχή έδωσε δίκιο στην Ελισάβετ με το επιχείρημα ότι ο τίτλος δεν δικαιολογήθηκε από το περιεχόμενο του άρθρου.

Η Sun δημοσίευσε την έκθεση της ανεξάρτητης αρχής την Τετάρτη, 18 Μαίου, αλλά αρνήθηκε να ζητήσει συγνώμη. «Αν ήταν να το ξανακάνουμε, δεν θα αλλάζαμε ούτε ένα κόμμα από αυτό το άρθρο», δήλωσε ο διευθυντής της εφημερίδας, Tony Gallagher, στο ραδιόφωνο του BBC Radio 4.

«Ξέρουμε πολύ περισσότερα από αυτά που δημοσιεύσαμε αλλά έπρεπε να προστατεύσουμε τις πηγές μας. Αυτές είναι τόσο έγκυρες που δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να δημοσιεύσουμε το άρθρο», είπε ο διευθυντής της εφημερίδας και πρόσθεσε ότι ο ίδιος είναι «πεπεισμένος» ότι η βασίλισσα υποστηρίζει το Brexit.

Το παλάτι εξοργίστηκε με το συγκεκριμένο άρθρο και επανέλαβε ότι η βασίλισσα παραμένει εντελώς ουδέτερη. Η ανεξάρτητη αρχή έδωσε δίκιο στην Ελισάβετ με το επιχείρημα ότι ο τίτλος δεν δικαιολογήθηκε από το περιεχόμενο του άρθρου.

Η Sun δημοσίευσε την έκθεση της ανεξάρτητης αρχής την Τετάρτη, 18 Μαίου, αλλά αρνήθηκε να ζητήσει συγνώμη. «Αν ήταν να το ξανακάνουμε, δεν θα αλλάζαμε ούτε ένα κόμμα από αυτό το άρθρο» δήλωσε ο διευθυντής της εφημερίδας Tony Gallagher, στο ραδιόφωνο του BBC Radio 4.

«Ξέρουμε πολύ περισσότερα από αυτά που δημοσιεύσαμε αλλά έπρεπε να προστατεύσουμε τις πηγές μας. Αυτές είναι τόσο έγκυρες που δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να δημοσιεύσουμε το άρθρο», είπε και πρόσθεσε ότι ο ίδιος είναι «πεπεισμένος» ότι η βασίλισσα υποστηρίζει το Brexit.

https://www.nafpaktianews.gr/wp-content/uploads/2016/05/5bc0b__brexit_2.jpg

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...