Το ακριβότερο πολεμικό πλοίο όλων των εποχών έτοιμο για δράση

Το ακριβότερο πολεμικό πλοίο όλων των εποχών έτοιμο για δράση

Κατηγορία

n.anastasiou
Σάββατο 09/04/2016 – 09:50

Αεροπλανοφόρο

Πήρε το όνομά του από τον 38ο πρόεδρο των ΗΠΑ

Το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford (CVN 78) που κόστισε 11,3 δισεκατομμύρια ευρώ και είναι το ακριβότερο πολεμικό πλοίο που κατασκευάστηκε ποτέ είναι έτοιμο. Σύμφωνα με αξιωματούχο του αμερικανικού Πολεμικού ναυτικού αναμένεται να ενταχθεί στον στόλο του αμερικανικού ναυτικού τον Σεπτέμβριο.

Από τον Μάρτιο, το Ford, του οποίου η κατασκευή ξεκίνησε το 2009, ήταν 97% έτοιμο, σύμφωνα με τον Σον Τζ. Στάκλει, το στέλεχος που είναι υπεύθυνος για τις εξαγορές του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το αεροπλανοφόρο αναμένεται να ξεκινήσει τις θαλάσσιες δοκιμές τον Ιούλιο και να παραδοθεί τελικά στο Πολεμικό Ναυτικό δύο μήνες αργότερα.

Το πλοίο πήρε το όνομά του από τον 38ο πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος πέθανε το 2006. Ο Τζέραλντ Φορντ υπηρέτησε στο αεροπλανοφόρο USS Monterey κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και αποστρατεύτηκε ως πλωτάρχης.

O Στάκλει δήλωσε ότι το επόμενο καράβι στην κατηγορία Ford, θα είναι το USS John F. Kennedy (CVN 79),το οποίο έχει προγραμματιστεί να πλεύσει το 2020. Το πλοίο ήταν έτοιμο κατά 18% τον Μάρτιο.

Ένα τρίτο πλοίο κλάσης Ford, το USS Enterprise (CVN 80), έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2018, σύμφωνα με την δήλωση του Στάκλει. Επίσης πρόσθεσε ότι η υπηρεσία σκοπεύει να δαπανήσει 71 δισεκατομμύρια ευρώ ακόμη, για να κατασκευάσει άλλα 38 πολεμικά πλοία, όπως αναφέρει το cnn.gr.

Τέλος σύμφωνα με τον Στάκλει, στόχος του Πολεμικού Ναυτικού είναι να υπάρχουν 308 πλοία στον αμερικανικό στόλο μέχρι το 2021.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...