Το δημόσιο πλήρωσε 900 εκατ. ευρώ για τα ληξιπρόθεσμα!

Το δημόσιο πλήρωσε 900 εκατ. ευρώ για τα ληξιπρόθεσμα!

Σε αγώνα δρόμου βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο, για να πετύχει το στόχο πληρωμής 1,2 δις ευρώ από το ληξιπρόθεσμα του Δημοσίου προς ιδιώτες, ώστε να απελευθερώσει τη δεύτερη υποδόση των 800 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, το δημόσιο πλήρωσε 894,2 εκατ. ευρώ  από την αρχή του έτους έως και τον Αύγουστο, για ληξιπρόθεσμα, εκκρεμείς επιστροφές και εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης. Η δόση θα είναι διαθέσιμη μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου και μέχρι τότε δεν έχουν καταβληθεί ακόμα 305,8 εκατ. ευρώ, τότε τα κονδύλια θα επιστρέψουν στον κεντρικό λογαριασμό του ESM.

Προς τους φορείς της γενικής κυβέρνησης διατέθηκαν 424,7 εκατ. ευρώ ενώ εξοφλήθηκαν υποχρεώσεις συνολικού ύψους 513 εκατ ευρώ. Μόνο τον Αύγουστο, πληρώθηκαν 32,2 εκατ ευρώ προς τους φορείς ενώ οι πληρωμές τους έφτασαν τα 94,5 εκατ. ευρώ.

Ειδικά για τις εκκρεμείς επιστροφές φόρων διατέθηκαν πιστώσεις ύψους 145 εκατ. ευρώ, ενώ οι τελικές επιστροφές  έφτασαν τα 108,3 εκατ. ευρώ. Μόνο τον Αύγουστο πραγματοποιήθηκαν επιστροφές ύψους 3,3 εκατ. ευρώ.

 Στον ΕΦΚΑ, βρίσκονται σε «κόκκινο» συναγερμό και όπως αποκάλυψε σημείωμα που έστειλε σε συνεργάτες του ο Διοικητής του Οργανισμού Θανάσης Μπακαλέξης, η προσπάθεια συνεχίζεται και εκτός ωραρίου, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Με αυτό τον τρόπο, οι χρηματοδοτήσεις έως και τον Αύγουστο ανήλθαν σε 300 εκατ. ευρώ, ενώ οι τελικές πληρωμές διαμορφώθηκαν σε 272,9 εκατ. ευρώ. Αυτό που πρέπει να επισημανθεί, είναι ότι οι ρυθμοί ανέβηκαν ακόμα περισσότερο τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/304961-To-demosio-plerose-900-ekat-eyro-gia-ta-lexiprothesma ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...