Το διακύβευμα των εκλογών της 20ΗΣ Σεπτεμβρίου του 2015 είναι πολύ σημαντικό για δύο λόγους

Φίλες και Φίλοι,

Το διακύβευμα των εκλογών της 20ΗΣ Σεπτεμβρίου του 2015 είναι πολύ σημαντικό για δύο λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι για πρώτη φορά από το 2009 που ξέσπασε η κρίση, δεν υφίσταται η διχαστική και ψευδεπίγραφη διαίρεση σε μνημονιακές και αντιμνημονιακές δυνάμεις και κόμματα. Όλα τα κόμματα του λεγομένου δημοκρατικού τόξου, εξαιρουμένου του ΚΚΕ, έχουν κατανοήσει πλήρως, ακόμα και ο νεομνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ο πρώην  πρωθυπουργός κ. Τσίπρας  τον αναζήτησε μαζί  με τους συνεργάτες του, τους πρώην αλλά και τους νυν, στην Ρωσία, στην  Κίνα και ενδεχομένως  αλλού,  αλλά φευ. Χρήματα δεν βρέθηκαν. Η φράση του πρώην υπουργού κ. Στρατούλη «θα παρακαλάνε να μας δανείσουν» δεν επιβεβαιώθηκε. Αντιθέτως για πρώτη φόρα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έκλεισαν και οι τράπεζες. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση διενήργησαν δημοψήφισμα, ως αριστεροί επαναστάτες  και το 62% του ΟΧΙ το μετέφρασαν σε ΝΑΙ. Μάλλον χάθηκαν στην μετάφραση.  Το συμπέρασμα από την 7μηνη ταλαιπωρία της χώρας είναι ότι   οι φαντασιώσεις, οι ιδεοληψίες και «τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα», δυστυχώς δεν λύνουν τα προβλήματα. Και δυστυχώς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι πολλά και μεγάλα. Ψευδείς υποσχέσεις και μεγάλα λόγια πλέον δεν γίνονται πιστευτά από κανένα.

Ο δεύτερος λόγος είναι  ότι τέλειωσε η εποχή της αθωότητας. Ο κάθε πολίτης πρέπει προσερχόμενος  στην κάλπη να σκεφτεί. Να μην ψηφίσει με θυμό, με οργή, αλλά ούτε και να αστειευτεί με την ψήφο του. Η ψήφος διαμαρτυρίας δεν είναι λύση  και την πληρώσαμε ακριβά το προηγούμενο διάστημα. Πρέπει όλοι μας να διαλέξουμε το δύσκολο δρόμο. Τον δρόμο της αλήθειας. Μακριά από λαϊκισμούς και δημαγωγίες. Αν και τώρα,  την ύστατη ώρα για την πατρίδα, επιλέξουμε εκείνους που υπόσχονται τα πάντα στους πάντες θα φταίμε αποκλειστικά εμείς.

Η μόνη υπεύθυνη πολιτική δύναμη είναι η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Η παράταξη των μεγάλων και δύσκολων αποφάσεων. Αποφάσεων που μόνο γνώμονα έχουν το καλό της Ελλάδας. Ας αναλογιστούμε λίγο όλοι που θα βρισκόταν σήμερα η χώρα αν ο «Εθνάρχης» Κων/νος Καραμανλής, δεν επέμενε στο όραμα της ένταξης της Ελλάδας  στην  μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια.  Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με την υπεύθυνη  στάση της στη Βουλή κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη. Στήριξε την κρίσιμη στιγμή την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, όταν η κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά  ξυπνούσε  από το λήθαργο του επαναστατικού της οίστρου και ερχόταν αντιμέτωπη με την πραγματικότητα.

Αλλά και σήμερα, η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,  ως η μόνη υπεύθυνη πολιτική δύναμη, μακριά από δημαγωγίες και υποσχέσεις. προτάσσοντας πάντα το εθνικό συμφέρον, τείνει χείρα συνεργασίας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν  στην Ευρωπαΐκή προοπτική της χώρας. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ανεξάρτητα από ιδεολογικές διαφορές, ανεξαρτήτως προσώπων, καλεί όλους σε ένα ειλικρινή, πραγματικό  διάλογο και σε μια εθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας.

Σε αυτήν την προσπάθεια δε δικαιούται να λείψει κανείς. Δεν περισσεύει κανείς. Πρέπει επιτέλους να προτάξουμε  αντί για το «εγώ» το «εμείς».

Πρέπει στις 20 του Σεπτέμβρη να βάλουμε την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Στις 20 Σεπτέμβρίου βάζουμε την ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

 

 

Χρήστος Σπ. Παΐσιος

υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...