Το κατά Γκαρθία… ευαγγέλιο – Το Α και το Ω για τον νέο Ολυμπιακό – Τα «θέλω» του Καταλανού

Το κατά Γκαρθία… ευαγγέλιο – Το Α και το Ω για τον νέο Ολυμπιακό – Τα «θέλω» του Καταλανού

Δύο προπονήσεις έχει κάνει στο Ρέντη ο Όσκαρ Γκαρθία και σε αυτές είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθεί με το… καλημέρα να  περάσει κάποια πράγματα της φιλοσοφίας του στους παίκτες.
Φυσικά, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού στις δυο αυτές προπονήσεις εντόπισαν ήδη την ισπανική νοοτροπία κάτι που γνωρίζουν από παλαιότερους τεχνικούς όπως ο Βαλβέρδε. Είναι δεδομένο ότι ο 44χρονος προπονητής θέλει  η ομάδα να παίζει γρήγορα. Θέλει οι παίκτες του να παίζουν γρήγορα και με τη μία τη μπάλα. Η ταχύτητα είναι κύριο χαρακτηριστικό που θα προσπαθήσει να επιβάλλει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Είναι κάτι που λείπει από τους «ερυθρόλευκους» και ο Γκαρθία θα επιχειρήσει να το αλλάξει. 

Τον ενδιαφέρει πολύ η ομάδα του να είναι πιεστική. Να κρατάει δηλαδή τον αντίπαλο ψηλά στο γήπεδο και να μην του επιτρέπει να κάνει παιχνίδι. Θεωρεί πολύ σημαντικό όταν οι ποδοσφαιριστές του χάνουν τη μπάλα να είναι επιθετικοί προς τους αντιπάλους τους για να πάρουν ξανά την κατοχή. Αυτά είναι τα βασικά «θέλω» του Όσκαρ Γκαρθία. Θα προσπαθήσει σιγά-σιγά να βάλει κάποια δικά του στοιχεία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, όμως, αυτή την εποχή δεν είναι εύκολο να συμβεί. Πολύ σημαντικό επίσης και το γεγονός πως θέλει έναν Ολυμπιακό πιεστικό από τα άκρα. 

Το Α και το Ω, όμως, είναι η ταχύτητα στο παιχνίδι. Εκεί επιμένει πολύ και γι’ αυτό θέλει ποδοσφαιριστές που να είναι γρήγοροι σε όλες τις θέσεις. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο απαιτεί ταχύτητα και ο Όσκαρ Γκαρθία θα προσπαθήσει να φτιάξει έναν τέτοιο Ολυμπιακό, όσο είναι εφικτό αυτή τη περίοδο και με το ένα παιχνίδι να διαδέχεται το άλλο. 

Είναι προπονητής που συμμετέχει στις προπονήσεις και όχι απλά παρατηρητής, αλλά για τον τρόπο δουλειάς του θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερο δείγμα προπονήσεων. Πάντως ο στενός του συνεργάτης, Ρούμπεν Μαρτίνεθ είναι αυτός που έχει πολύ ενεργό ρόλο στις προπονήσεις έτσι όπως φάνηκε τις δύο πρώτες ημέρες.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/316919-To-kata-Gkarthia-eyaggelio-To-A-kai-to-O-gia-ton-neo-Olympiako-Ta-thelo-toy-Katalanoy ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...