Το λάθος του Γιώργου Κουρή

Το λάθος του Γιώργου Κουρή

ΤΗΝ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ περίοδο του 1993 στην καθιερωμένη βραδινή σύσκεψη στο γραφείο του Γιώργου Κουρή παρουσιάζονταν τα επίμαχα θέματα για να βγει το πρωτοσέλιδο της Αυριανής.

ΕΚΕΙΝΗ τη βραδιά είχαμε στα χέρια μας ένα καυτό ρεπορτάζ για τις κινήσεις του βουλευτή της ΝΔ Συμπιλίδη. Το ρεπορτάζ αποκάλυπτε πως ο Συμπιλίδης την επομένη το πρωί θα έριχνε την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΜΕ βάση το ρεπορτάζ στήθηκε και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που ήταν φωτιά και την επόμενη θα έκανε πάταγο. Λίγο πριν τελειώσει η σύσκεψη ο Γιώργος Κουρής είχε την ιδέα να τηλεφωνήσει στον Ανδρέα Παπανδρέου για να τον ενημερώσει για τις καταιγιστικές εξελίξεις που θα προκαλούσαν την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ τον άκουσε με προσοχή και στο τέλος του είπε. Γιώργο, είναι καλό το ρεπορτάζ, αλλά ο Συμπιλίδης δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Εγώ θα σου έλεγα να βάλεις τίτλο ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΕΣ και δεν τολμάνε να ρίξουν τον Μητσοτάκη.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Κουρής έβαζε πάνω από όλα τη δημοσιογραφική αποκάλυψη, αλλά για να μην κακοκαρδίσει τον Ανδρέα που ήταν και άρρωστος έβαλε τίτλο αυτό που του είπε. Αποτέλεσμα, την επόμενη ημέρα η ΑΥΡΙΑΝΗ είχε στις εσωτερικές σελίδες όλο το παρασκήνιο για το πώς ο Συμπιλίδης θα έριχνε την κυβέρνηση αλλά λάθος τίτλο.

ΣΤΙΣ 11 το πρωί και ενώ η εφημερίδα ήταν κρεμασμένη στα περίπτερα ο Συμπιλίδης παραιτήθηκε, δικαιώνοντας απόλυτα το ρεπορτάζ που είχε στις εσωτερικές σελίδες η ΑΥΡΙΑΝΗ αλλά ο τίτλος της πρώτης σελίδας ήταν σε διαφορετική κατεύθυνση. Το επόμενο βράδυ στη σύσκεψη ο Γιώργος Κουρής κατέβαζε καντήλια.

ΑΥΤΟ το λάθος που κάναμε είναι εγκληματικό και δεν πρέπει με τίποτα να ξανασυμβεί, είπε ο ιδρυτής. Παραδέχθηκε ότι το λάθος ήταν δικό του και μας προειδοποίησε όταν έχουμε αποκαλυπτικό θέμα να μην παίρνουμε ποτέ τηλέφωνο πολιτικό όσο ψηλά και αν βρίσκεται, γιατί όπως είχε πει χαρακτηριστικά οι πολιτικοί δεν έχουν την αίσθηση της δημοσιογραφικής αποκάλυψης την οποία θα πρέπει να τηρούμε με ευλάβεια.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως τα λάθη επαναλαμβάνονται. Αν προσέξατε το χθεσινό άρθρο της εφημερίδας μας θα διαπιστώσατε ότι η Kontranews είχε όλο το παρασκήνιο της αποστασίας του Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ. Επίσης το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας αποκάλυπτε το σχέδιο αποστασίας και εκτροπής. Το λάθος ήταν ότι δεν βάλαμε ονόματα όπως επιβάλει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ και στρογγυλέψαμε λίγο το θέμα, γιατί κάποιοι δεν πίστευαν με τίποτα ότι ο Λαζαρίδης, που ήταν ένθερμος υποστηρικτής της κυβέρνησης στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, θα έφτανε σε σημείο να αποστατήσει.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για λάθος ασυγχώρητο και από ό,τι υποψιαζόμαστε τα καντήλια θα πέφτουν βροχή εκεί ψηλά που βρίσκεται ο αρχηγός…

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/335764-To-lathos-toy-Giorgoy-Koyre ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...