Το μουσείο του Σαρλό θα είναι έτοιμο το 2016

Το μουσείο του Σαρλό θα είναι έτοιμο το 2016
Το σπίτι του Τσάρλι Τσάπλιν στη λίμνη Λεμάν αλλάζει χρήση.
Αν και Βρετανός στην καταγωγή ο Τσάρλι Τσάπλιν έχτισε τον μύθο του στο Χόλιγουντ όπου διέπρεψε ως τα τέλη της δεκαετίας του ’50, οπότε έπεσε στα νύχια της επιτροπής Μακάρθι. Φοβούμενος τα χειρότερα και βλέποντας την καριέρα του να καταρρέει λόγω των ασφυκτικών πιέσεων που ασκούσαν οι συντηρητικοί πολιτικοί κύκλοι στους αιθουσάρχες –οι τελευταίες δύο ταινίες που γύρισε στην Αμερική δεν προβλήθηκαν παρά σε ελάχιστες αίθουσες- ο Τσάπλιν αναζήτησε άσυλο στην Ελβετία όπου και έζησε τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής του.

Το σπίτι στο οποίο έζησε, μια εξοχική κατοικία στο Βεβέ, στις όχθες της λίμνης Λεμάν (γνωστή και ως λίμνη της Γενεύης) αγοράστηκε το 2008 από επενδυτική εταιρεία η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα το μετατρέψει σε μουσείο αφιερωμένο στον δημιουργό και το όποιο θα ξεκινήσει να λειτουργεί από το 2016 (θα κοστίσει 60 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα – ήτοι σχεδόν 5 εκατομμύρια ευρώ).

«Ήταν ένα ονειρεμένο σπίτι για να μεγαλώνει ένα παιδί. Περιμέναμε πολλά χρόνια γι’ αυτό το μουσείο και επιτέλους γίνεται» δήλωσε η Λόρα Τσάπλιν, εγγονή του δημιουργού, η οποία μαζί με τα παιδιά του, στηρίζει την πρωτοβουλία.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...