«Το πολύ δημοσιονομικό ξύλο το έχουμε φάει, αλλά δεν έχουμε τελειώσει ακόμα»

«Το πολύ δημοσιονομικό ξύλο το έχουμε φάει, αλλά δεν έχουμε τελειώσει ακόμα»
Προαναγγελία νέων δημοσιονομικών μέτρων από τον υπουργό Οικονομικών – Αναλυτικά όσα είπε κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων
Προαναγγελία νέων δημοσιονομικών μέτρων κρύβει η πρώτη τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στην Βουλή κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

«Το πολύ δημοσιονομικό ξύλο το έχουμε φάει. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα» είπε ο υπουργός για να προσθέσει: «Τον λογαριασμό εμείς οι ίδιοι τον πληρώνουμε και πρέπει να προσέχουμε».

Ο κ. Χαρδούβελης αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο σημείωσε ότι αποτελεί νομοθετική πρωτοβουλία «με αναπτυξιακή προστιθέμενη αξία. Όσο βαίνουμε προς τέλος του Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής οι διατάξεις αποκτούν περισσότερο διαρθρωτικό χαρακτήρα παρά δημοσιονομικό».

Επισήμανε ότι η συζήτηση που εξελίσσεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο «αφορά την οικονομική και πολιτική εμβάθυνση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και την βιώσιμη ανάπτυξη της Ε.Ε… Όλες οι χώρες της ΕΕ ανεξάρτητα αν προσέφυγαν στους έκτακτους μηχανισμούς κατανοούν ότι ο δρόμος των προοδευτικών αλλαγών με θετικό πρόσημο είναι μονόδρομος».

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...