Το πρώτο F-35 με τουρκική σημαία έκανε την παρθενική του πτήση

Το πρώτο F-35 με τουρκική σημαία έκανε την παρθενική του πτήση

Η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας «Hurriyet» δημοσίευσε σήμερα, Παρασκευή (11/05/2018), φωτογραφία από το πρώτο αμερικανικό μαχητικό F-35 που παραλαμβάνει η γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, το πρώτο F-35 με τουρκική σημαία έκανε την πρώτη του παρθενική πτήση και είναι πλέον έτοιμο για παράδοση.

 

f35 hurriyet

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, το αεροσκάφος βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο δοκιμής πριν η Τουρκία το συμπεριλάβει στο οπλοστάσιό της.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι το νέο απόκτημα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας θα παραδοθεί από τις ΗΠΑ στην Τουρκία στις 21 Ιουνίου, οπότε και θα μεταφερθεί στην αεροπορική βάση της Μαλάτειας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται, παρά δημοσιεύματα που είχαν δει τα τελευταία εικοσιτετράωρα το φως της δημοσιότητας κι ανέφεραν πως η Ουάσινγκτον θα προχωρούσε σε «πάγωμα» των εξοπλιστικών συμφωνιών της με την Άγκυρα, εξαιτίας της προκλητικής στάσης που τηρεί σε μια σειρά θεμάτων το καθεστώς Ερντογάν.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι την Πέμπτη (10/05/2018) υπήρξε νέας προκλητική παρέμβαση από τον αρχηγό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, το στρατηγό Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος προειδοποίησε πως η χώρα του δεν θα δεχθεί τετελεσμένα στο Αιγαίο.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/331406-To-proto-F-35-me-toyrkike-semaia-ekane-ten-parthenike-toy-ptese ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...