Το σχέδιο του Μαξίμου για τους βουλευτές στην ψήφο εμπιστοσύνης

Το σχέδιο του Μαξίμου για τους βουλευτές στην ψήφο εμπιστοσύνης
Πώς θα χειριστούν τους βουλευτές που θα ανταποκριθούν εκτός της συγκυβέρνησης
 
Ξεκινάει σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και από το Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν να δουν την εξέλιξη της πλειοψηφίας που θα διαμορφωθεί. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ αριθμούν 154 βουλευτές οι οποίοι παρόλο που θεωρητικά φαίνονται ως εύθραυστη πλειοψηφία αποτελούν ένα συμπαγές σύνολο αφού ούτε στη Χαριλάου Τρικούπη περιμένουν κάποια ιδιαίτερη απώλεια.

Ο στόχος εκτός από την ανανέωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι η ιχνηλάτηση των διαθέσεων που υπάρχουν ανάμεσα στους βουλευτές για την επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο που έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου για την περίπτωση που εμφανιστούν πρόθυμοι βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνηση και κατ’ επέκταση τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα προταθεί είναι να μην βγουν στην επιφάνεια έτσι ώστε να μην “καούν” όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Η άλλη άποψη βέβαια, την οποία υποστηρίζει και η Κουμουνδούρου διακριτικά, είναι ότι όσοι κι αν είναι αυτοί οι βουλευτές και ο,τι και αν προσπαθήσει να κάνει ο κυβερνητικός συνασπισμός από την πλευρά του, η ψήφος εμπιστοσύνης θα δοθεί μεν, αλλά Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να εκλεγεί.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...