Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία;

Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία;
Oι έρευνες έχουν άλλη άποψη…
Σκέφτηκες ποτέ να κρατήσεις το πανάκριβο κολιέ που δανείστηκες από την κολλητή σου για μία ιδιαίτερη περίσταση ή να πας για ψώνια σε ένα ακριβό μαγαζί αντί για τα συνηθισμένα που πηγαίνεις από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου; Η επιστήμη έρχεται να σου επιβεβαιώσει πως όλα όσα σκέφτεσαι και θέλεις είναι πολύ φυσιολογικά και δε χρειάζεται να ανησυχείς για τις ακριβές σου σκέψεις.

Μία νέα έρευνα έρχεται να μας πει το εξής: Είμαστε πιο χαρούμενοι και ευτυχισμένοι όταν αγοράζουμε ακριβά πράγματα. Παρόλο που το να χρησιμοποιούμε δικά μας πολυτελή πράγματα μας κάνει πιο χαρούμενος από το να χρησιμοποιούμε λιγότερο πολυτελή πράγματα, όταν χρησιμοποιούμε πολυτελή πράγματα τα οποία όμως δεν είναι δικά μας δε νιωθουμε ικανοποίηση. Επομένως το να δανείζεσαι ακριβά και πολυτελή αντικείμενα απο φίλες σου για μία έξοδό σου δε θα σε κάνει περισσότερο χαρούμενη και ευτυχισμένη από πριν. 

Είναι πολύ καλύτερο λοιπόν να κρατάς και να μαζεύεις τα χρήματά σου προκειμένου να αγοράζεις κάτι ακριβό που θα σε χαροποιήσει πολύ από το να τρέχεις κάθε λίγο και λιγάκι στα μαγαζιά και να ψωνίζεις φτηνά, καθημερινά πράγματα που ο καθένας θα μπορούσε να έχει στη ντουλάπα και το σπίτι του.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...