Το χωριό της Ιταλίας που αντιστάθηκε στο φονικό σεισμό (Φωτογραφίες)

Οι εικόνες καταστροφής από την κεντρική Ιταλία κάνουν το γύρο του κόσμου.

Ωσότοσ, υπάρχει ένα χωριό, μόλις 17 χλμ από το επίκεντρο του φονικού σεισμού που σάρωσε με Ρίχτερ την κεντρική χώρα, που δεν έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και δεν υπήρξε θύμα.

Πρόκειται για μια μικρή κοινότητα, που την ημέρα του σεισμού ήταν γεμάτη τουρίστες.

Ήταν ο τουρισμός αυτό που τελικά την έσωσε. Γιατί οι κάτοικοι της Νόρτσα φρόντισαν, για το καλό του τουρισμού τους, να ανακαινίσουν τα κτίρια της πόλης τους βάσει των αυστηρών αντισεισμικών κανονισμών!

Αυτό που αντικρίζει κανείς στη Νόρτσα μια μέρα μετά τον καταστροφικό σεισμό είναι μικρές ζημιές, ελαφρότατους τραυματισμούς. Απώλειες «ασήμαντες» σε σχέση με ό,τι συνέβη σε άλλες πόλεις και χωριά της περιοχής, όπως το Αματρίτσε, το Ακουμόλι και η Πεσκάρα ντελ Τρόντο.

Οι αρχές του χωριού είχαν ξεκινήσει την αντισεισμική θωράκιση, πρώτα μετά τον θανατηφόρο σεισμό στην περιοχή του 1979 και πολύ περισσότερο με τον επόμενο μεγάλο, καταστροφικό, σεισμό του 1997. Κι όπως φαίνεται η επιχείρηση απέδωσε…

«Στον τομέα της σεισμικής προστασίας είμαστε ακόμη πίσω», τονίζει στο πρακτορείο And Kronos ο σεισμολόγος Έντσο Μπόσκι.

Όπως δηλώνει στο πρακτορείο Ansa κι η αντιδήμαρχος της Νόρτσα Τζουζεπίνα Πέρλα, στην πόλη υπήρξαν «περιορισμένες» ζημιές. Η πόλη ήταν γεμάτη τουρίστες, καθώς καταγράφεται μία θαυμάσια καλοκαιρινή σαιζόν. Τα σπίτια είναι όλα αντισεισμικά, όμως υπήρξαν κάποιοι μικροτραυματισμοί».

Πηγή – Φωτογραφίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε το υπέροχο χωριό Νόρτσα, πραγματικό στολίδι της περιοχής:

Η Νόρτσα είναι γνωστή στους τουρίστες και ως η “πόλη του χοίρου”, γιατί έχει εξαιρετικά αλλαντικά και πανέμορφα μαγαζιά που τα πωλούν:

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...