Το ψευδοκράτος απειλεί τη Λευκωσία για τις εξορύξεις: “Αν χρειαστεί, μπορούμε να τους χτυπήσουμε”

Το ψευδοκράτος απειλεί τη Λευκωσία για τις εξορύξεις: “Αν χρειαστεί, μπορούμε να τους χτυπήσουμε”

Κύπρος εξορύξεις

“Οι ξένες εταιρείες πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτές τις ενέργειες μαζί με την ελληνοκυπριακή πλευρά”

Το ψευδοκράτος στη διχοτομημένη Μεγαλόνησο, εξαπέλυσε απειλές προς την Κυπριακή Δημοκρατία κάνοντας λόγο για “ανάφλεξη” και “πλήγμα” στα ερευνητικά σκάφη, ώστε να σταματήσουν την προσπάθεια εξόρυξης φυσικού αερίου από τη θαλάσσια περιοχή της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

«Οι ξένες εταιρείες πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτές τις ενέργειες μαζί με την ελληνοκυπριακή πλευρά» υποστήριξε ο κ. Ερτουγρούλογλου αναφερόμενος στην προσπάθεια εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που υπάρχουν στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. 

«Όπως γνωρίζετε» συνέχισε ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους «ύστερα από την πρόσκλησή μας, ένα τουρκικό πλοίο ήλθε στην περιοχή για να πραγματοποιήσει έρευνα. Εδώ και χρόνια πραγματοποίησαν μία διεθνή ληστεία με το εμπάργκο αλλά αυτήν την φορά δεν θα το επιτρέψουμε». 

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Αν χρειαστεί, μπορούμε να τους χτυπήσουμε. Βεβαίως, δεν το επιλέγουμε. Αλλά αν υπάρξει ανάφλεξη, τότε τι θα κάνουμε; Αναμένεται να παραβλέψουμε τα τετελεσμένα γεγονότα της ελληνοκυπριακής πλευράς; Αν αυξηθεί η ένταση, ο υπόλογος θα είναι η Κυπριακή Δημοκρατία. Τάχα εμείς ιδρύσαμε αυτή τη δημοκρατία μαζί. Πού είναι οι Τουρκοκύπριοι; Κανένας δεν μας ρώτησε πού είναι τα αποθέματα και τα δικαιώματά μας», ήταν η ευθεία απειλή που εξαπέλυσε προς τη Λευκωσία, ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/304009-To-pseydokratos-apeilei-te-Leykosia-gia-tis-exoryxeis-An-chreiastei-mporoyme-na-toys-chtypesoyme ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...