Το όνομα που ακούγεται περισσότερο στα ΜΜΕ στων Σκοπίων

Το όνομα που ακούγεται περισσότερο στα ΜΜΕ στων Σκοπίων

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα a1on.mk των Σκοπίων η ονομασία που συζητήθηκε εκτενώς στη συζήτηση Τσίπρα- Ζάεφ για το Σκοπιανό είναι το “Δημοκρατία της Ίλιντεν Μακεδονίας”. Τη συγκεκριμένη ονομασία έβαλε στο τραπέζι ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ και μάλιστα φέρεται να έχει τις “ευχές” της κυβέρνησης της χώρας για erga omnes, δηλαδή έναντι όλων.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια ιστοσελίδα, δεν έχουν αποκλειστεί εξ ολοκλήρου το «Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας» και το «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας», γραμμένα ωστόσο στην αγγλική γλώσσα ως Nova Macedonia ή New Macedonia και όχι ως Nova Makedonija ή Gorna Makedonija.

Η Εξέγερση του Ίλιντεν

Η Εξέγερση του Ίλιντεν ήταν μία επανάσταση σλαβοφώνων της Μακεδονίας, που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε στο Μακεδονικό έδαφος από την αυτονομιστική οργάνωση Εσωτερική Μακεδονο- Αδριανουπολιτική Επαναστατική Οργάνωση τον Ιούλιο (Ιουλιανό Ημερολόγιο) / Αύγουστο (Γρηγοριανό Ημερολόγιο) του 1903 ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Σήμερα αυτή η επανάσταση γιορτάζεται στην ΠΓΔΜ ως εθνική επέτειος και για πολλούς στη χώρα θεωρείται η αρχή της Σλαβομακεδονικής εθνογένεσης, ενώ την υιοθετεί και η Βουλγαρία.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/332181-To-onoma-poy-akoygetai-perissotero-sta-MME-ston-Skopion ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...