Το 2017, η μεγαλύτερη αύξηση προσωπικού της 18ετίας στην Ελληνική μεταποίηση!

Το 2017, η μεγαλύτερη αύξηση προσωπικού της 18ετίας στην Ελληνική μεταποίηση!

Σημαντική βελτίωση στις  λειτουργικές συνθήκες του ελληνικού μεταποιητικού τομέα, κατέγραψε η Markit, που σε έκθεσή της, τονίζει ότι  ο κύριος παράγοντας της ανάπτυξης ήταν η έντονη ζήτηση των πελατών, ενώ ο ρυθμός αύξησης των νέων εργασιών κατέγραψε υψηλό 45 μηνών!

Ο οικονομολόγος της IHS Markit, υπεύθυνος για την κατάρτιση της έρευνας, Άλεξ Τζιλ, δήλωσε σχετικά, ότι «οι επιχειρηματικές συνθήκες των Ελλήνων κατασκευαστών εξακολούθησαν να βελτιώνονται τον Νοέμβριο. Η ανάπτυξη ήταν αποτέλεσμα της ισχυρότερης αύξησης των νέων παραγγελιών που έχει καταγραφεί από τον Φεβρουάριο του 2014, η οποία, με τη σειρά της, συνέβαλε στην εντονότερη δημιουργία θέσεων εργασίας που έχει καταγραφεί σε διάστημα 18 ετών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ενδείξεις αυτές είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές για την ελληνική οικονομία, «η οποία έχει καταπονηθεί τόσο από τη χρόνια έλλειψη ζήτησης όσο και από τα υπερβολικά υψηλά ποσοστά ανεργίας».

Για να συμβαδίσουν με τη ζήτηση, οι ελληνικές εταιρείες προσέλαβαν επιπλέον προσωπικό, στη μεγαλύτερη αύξηση που έχει καταγραφεί σε διάστημα 18 ετών, γεγονός το οποίο με τη σειρά του οδήγησε σε περαιτέρω αύξηση της παραγωγής.

Τέλος στην έκθεση επισημαίνεται ότι, η επιχειρηματική εμπιστοσύνη παρέμεινε σταθερά θετική. Ως προς τις τιμές, η αύξηση των τιμών εισροών εξασθένησε, ενώ οι μέσες τιμές χρέωσης παρέμειναν σε γενικές γραμμές αμετάβλητες.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/311986-To-2017-e-megalytere-ayxese-prosopikoy-tes-18etias-sten-Ellenike-metapoiese ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...