Το Barbaros θα παραμείνει στην Κυπριακή ΑΟΖ, λέει ο Τούρκος υπουργός για θέματα ΕΕ

Το Barbaros θα παραμείνει στην Κυπριακή ΑΟΖ, λέει ο Τούρκος υπουργός για θέματα ΕΕ
Η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν πρόκειται να αποδεχθεί τις απαιτήσεις της κυπριακής Κυβέρνησης για να αναλάβει η ΕΕ ρόλο μεσολαβητή στο Κυπριακό
Το Barbaros θα παραμείνει στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο οι Ελληνοκύπριοι συνεχίζουν τις έρευνες τους για φυσικό αέριο, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός για θέματα ΕΕ και αρχιδιαπραγματευτής της Τουρκίας με την ΕΕ Βολκάν Μποζκίρ.

Ο Μποζκίρ είπε ότι οι έρευνες της κυπριακής Κυβέρνησης γίνονται ενάντια στο διεθνές δίκαιο, αφού δεν λαμβάνονται υπόψη τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Αναφερόμενος στην παρουσία του στα κατεχόμενα, είπε ότι είναι σημαντική και ότι είχε την ευκαιρία να συζητήσει παραγωγικές συναντήσεις, κατά τις οποίες συζήτησε σημαντικά θέματα, όπως το φυσικό αέριο, τη μεταφορά νερού από την Τουρκία, τα διεθνή «εμπάργκο», τη διαπραγματευτική διαδικασία για το Κυπριακό και το χαλούμι.

Όπως είπε, η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν πρόκειται να αποδεχθεί τις απαιτήσεις της κυπριακής Κυβέρνησης για να αναλάβει η ΕΕ ρόλο μεσολαβητή στο Κυπριακό και ισχυρίστηκε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά διστάζει να προχωρήσει σε λύση του Κυπριακού.

Είπε, επίσης, ότι θεωρεί ως παράθυρο ευκαιρίας για λύση του Κυπριακού τις υψηλού επιπέδου συνεδρίες του συμβουλίου συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι η Τουρκία θα παροτρύνει την Ελλάδα να κάνει βήματα σε αυτό το ζήτημα.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...