Το Facebook απολογείται επειδή διέγραψε λογαριασμούς ομοφυλόφιλων!

Το Facebook απολογείται επειδή διέγραψε λογαριασμούς ομοφυλόφιλων!
Εκπρόσωποι της κοινότητας των Drag Queens (διαφυλικά άτομα), συναντήθηκαν την Τετάρτη στην Καλιφόρνια με εκπρόσωπους του Facebook, για να λυθεί το θέμα της κατάργησης των λογαριασμών τους εξαιτίας του ονόματος με το οποίο παρουσιάζονται

Εδώ και μερικές εβδομάδες το Facebook κατάργησε τους λογαριασμούς μελών της κοινότητας των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων και των τρανσέξουαλ (LGBT), με την αιτιολογία ότι τα ονόματα με τα οποία παρουσιάζονται τα άτομα αυτά στο διαδίκτυο δεν είναι «νόμιμα».

Οι λογαριασμοί που διαγράφηκαν είναι εκατοντάδες και έγινε καταγγελία στο Facebook από μέλη της κοινότητας των οποίων το όνομα δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Μετά από την έντονη δυσφορία των ατόμων αυτών έγινε συνάντηση εκπρόσωπων τους με τους υπεύθυνους του Facebook στα κεντρικά γραφεία του στο Menlo Park στην Καλιφόρνια.

Ο Chris Cox, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ότι αναγνωρίζει την  ταλαιπωρία στην οποία έχουν υποβληθεί τις τελευταίες εβδομάδες αυτά τα άτομα, αλλά η πολιτική της εταιρείας δεν είναι να χρησιμοποιούν στους λογαριασμούς τους τα ονόματα που φέρουν τα πιστοποιητικά γέννησής τους, αλλά τα «αυθεντικά τους» ονόματα, δηλαδή αυτά με τα οποία είναι γνωστά τα άτομα της κοινότητας LGBT στην καθημερινή τους ζωή.

Ο Cox  υποστήριξε ότι διαφωνεί με την ενέργεια της εταιρείας να διαγράψει τους λογαριασμούς αυτών των χρηστών και ανέφερε ότι αυτό θα είναι μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα, μέχρι να υποβάλλουν στη «σελίδα» ένα όνομα που να ταιριάζει στο Facebook.

Ο David Campos, επικεφαλής διαπραγματευτής για το Facebook, μίλησε για το θέμα στο Time και υποστήριξε ότι η ομάδα διαπραγματεύσεων είναι πολύ ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα των συζητήσεων με τα μέλη της κοινότητας των διαφυλικών ατόμων. Ο ίδιος ανέφερε ότι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν τα άτομα αυτά να χρησιμοποιούν στους λογαριασμούς τους τα πραγματικά τους ονόματα, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι αυτά τα ονόματα είναι και τα επίσημα «νομικά» ονόματά τους.

Το Facebook ζήτησε συγγνώμη από τους ανθρώπους αυτούς τόνισε ο Campos και είπε ότι κατανοεί ότι τα άτομα αυτά δεν μπορούν να τοποθετούν στη σελίδα το πραγματικό τους όνομα για πολλούς λόγους, όπως είναι οι επιθέσεις εναντίον τους ή λόγοι οικογενειακοί. Ο ίδιος δήλωσε ότι η εταιρεία μελετά τους μηχανισμούς και τα εργαλεία εκείνα με τα οποία θα εξυπηρετούνται τα άτομα αυτά με τρόπο λιγότερο απότομο και πιο σωστό.

Ο Campos σημείωσε ότι στο διάστημα των εβδομάδων που η σελίδα αφαίρεσε τους λογαριασμούς των μελών της LGBT, αρκετά από αυτά αναζήτησαν την «διαδικτυακή τους κοινωνικοποίηση» στο νέο «αντίπαλο δέος» του Facebook, το Ello!

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...