Το TOΡ 16 της Euroleague στην τελευταία του στροφή!

Το TOΡ 16 της Euroleague στην τελευταία του στροφή!

Κατηγορία

christos.papad…
Πέμπτη 07/04/2016 – 17:05

Euroleague

Το πρώτο πιάτο της 14ης αγωνιστικής του τελευταίου Top 16 της ιστορίας (μιας και την επόμενη σεζόν αλλάζει η μορφή της Ευρωλίγκας) είναι άκρως χορταστικό, αλλά και καθοριστικό.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται νίκη την Πέμπτη επί της Αναντολού Εφές στην Πόλη και περιμένει την Παρασκευή ένα «δώρο» να δει αν θα είναι δεύτερος, ενώ ο Ολυμπιακός χρειάζεται τρία αποτελέσματα την Πέμπτη και την Παρασκευή νίκη επί της ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ για να προκριθεί.

Γνωστή η τετράδα, εκκρεμεί η δεύτερη-τρίτη θέση

Στον πέμπτο όμιλο τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η Φενέρμπαχτσε είναι εδώ και δύο εβδομάδες πρώτη, η Αναντολού Εφές μετά την ήττα της από την ομάδα του Ομπράντοβιτς την περασμένη εβδομάδα είναι και μαθηματικά εκτός, όπως έχει συμβεί εδώ και καιρό με Νταρουσάφακα, Μάλαγα και Τσεντεβίτα. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι οριστικά τέταρτος και θα παίξει στα playoffs με ΤΣΣΚΑ Μόσχας (αν νικήσει στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό) ή Λαμποράλ Κούτσα (αν η ΤΣΣΚΑ χάσει και η ομάδα του Μπουρούση νικήσει στο Μπάμπεργκ).

Ο Παναθηναϊκός είναι τουλάχιστον τρίτος, ενώ αν νικήσει την Εφές στην Πόλη και η Λοκομοτίβ Κουμπάν χάσει από την Νταρουσάφακα στην Τουρκία παίρνει τη δεύτερη θέση και πλεονέκτημα έδρας. Η «Λόκο» θα είναι δεύτερη αν νικήσει στην Πόλη ή αν χάσει ο Παναθηναϊκός από την Εφές.

Βαθμολογία

Φενέρμπαχτσε 11-2

Λοκομοτίβ Κουμπάν 9-4

Παναθηναϊκός 9-4

Ερυθρός Αστέρας 7-6

Αναντολού Εφές 6-7

Νταρουσάφακα 4-9

Τσεντεβίτα 3-10

Ουνικάχα Μάλαγα 3-10

Χαμός για τέσσερις θέσεις

Στον έκτο όμιλο, η ΤΣΣΚΑ και η Λαμποράλ Κούτσα έχουν προκριθεί, ενώ η Ζαλγκίρις είναι εδώ και καιρό εκτός, με τις δύο πρώτες να έχουν και πλεονέκτημα έδρας. Από εκεί και πέρα, όμως, γίνεται ο κακός χαμός.

Η ομάδα του Ιτούδη παίρνει την πρώτη θέση (και συναντά τον Ερυθρό Αστέρα) αν νικήσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ ή αν η Λαμποράλ χάσει από την Μπάμπεργκ στη Γερμανία. Η παρέα του Μπουρούση κλέβει την πρωτιά με νίκη επί των Βαυαρών και ταυτόχρονα νίκη του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός θέλει νίκη επί της ΤΣΣΚΑ και ταυτόχρονα να χάσει η Μπαρτσελόνα στο Κάουνας, να νικήσει η Ρεάλ τη Χίμκι στη Μαδρίτη και η Λαμποράλ την Μπάμπεργκ. ΜΟΝΟ έτσι περνά, ως τέταρτος και παίζει με τη Φενέρμπαχτσε. Σε κάθε άλλο συνδυασμό μένει εκτός.

Η Μπαρτσελόνα έχει… σχεδόν προκριθεί, αφού μένει εκτός μόνο αν χάσει στο Κάουνας και ταυτόχρονα νικήσουν Ολυμπιακός, Μπάμπεργκ και Χίμκι. Πάντως η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν έχει την πολυτέλεια να χαλαρώσει, καθώς παίζει χρονικά πρώτη και θέλει με νίκη να απομακρύνει το παραμικρό σενάριο αποκλεισμού και να εξασφαλίσει την τρίτη θέση. Με νίκη στο Κάουνας οι «μπλαουγκράνα» είναι σίγουρα τρίτοι και παίζουν με Λοκομοτίβ Κουμπάν ή Παναθηναϊκό, ενώ το ίδιο θα γίνει και αν χάσουν αλλά νικήσει ταυτόχρονα η Ρεάλ. Οι Καταλανοί μένουν τέταρτοι αν χάσουν και ταυτόχρονα η Ρεάλ και Ολυμπιακός ή/και Μπάμπεργκ νικήσουν.

Η Χίμκι θα είναι τρίτη με νίκη και ταυτόχρονα ήττα της Μπαρτσελόνα, ενώ αν νικήσουν οι Καταλανοί θα είναι τέταρτη με νίκη στη Μαδρίτη. Αν οι Ρώσοι χάσουν μένουν εκτός σε κάθε περίπτωση.

Η Μπάμπεργκ περνά ως τέταρτη με νίκη επί της Λαμποράλ και εφόσον ταυτόχρονα νικήσουν Ολυμπιακός και Χίμκι, αλλά επίσης χάσει η Μπαρτσελόνα. Οι Βαυαροί αποκλείονται με ήττα, αλλά ακόμη και με νίκη αν ταυτόχρονα νικήσει η Μπαρτσελόνα ή χάσει και ταυτόχρονα το ίδιο κάνουν Χίμκι ή/και Ολυμπιακός.

Η Ρεάλ μπορεί να περάσει μόνο ως τέταρτη, αλλά δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τις δυνάμεις της. Χρειάζεται νίκη επί της Χίμκι και ταυτόχρονα να νικήσουν Μπαρτσελόνα ή/και Μπάμπεργκ. Αν χάσουν οι δύο τελευταίες, για να περάσει η «βασίλισσα» θα πρέπει να χάσει ο Ολυμπιακός από την ΤΣΣΚΑ. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης αποκλείεται με ήττα ή αν νικήσει και ταυτόχρονα χάσουν Μπαρτσελόνα, Μπάμπεργκ και ΤΣΣΚΑ.

Βαθμολογία

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 9-4

Λαμποράλ Κούτσα 9-4

Μπαρτσελόνα 7-6

Χίμκι 7-6

Ρεάλ Μαδρίτης 6-7

Μπάμπεργκ 6-7

Ολυμπιακός 6-7

Ζαλγκίρις Κάουνας 2-11

 

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής

Πέμπτη 7 Απριλίου

Ζαλγκίρις-Μπαρτσελόνα (19:45)

Αναντολού Εφές-Παναθηναϊκός (20:30)

Μπάμπεργκ-Λαμποράλ (21:00)

Ρεάλ Μαδρίτης-Χίμκι (21:45)

Παρασκευή 8 Απριλίου

Τσεντεβίτα-Ερυθρός Αστέρας (20:00)

Νταρουσάφακα-Λοκομοτίβ (20:00)

Ουνικάχα Μάλαγα-Φενέρμπαχτσε (21:45)

Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21:45)

Πηγή: Ο Φίλαθλος

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...