Τράπεζες και «κόκκινα» δάνεια στο τραπέζι του Συμβουλίου Εποπτείας Τραπεζών

Τράπεζες και «κόκκινα» δάνεια στο τραπέζι του Συμβουλίου Εποπτείας Τραπεζών

Κατηγορία

christos.papad…
Τρίτη 29/03/2016 – 17:22

ypourgeio-oikonomikwn

Με τα χρονικά περιθώρια να εξαντλούνται, η ελληνική πλευρά, με αιχμή του δόρατος το Οικονομικό επιτελείο, προχωρούν τις απαραίτητες διαδικασίας για να αρχίσουν να κλείνουν, ένας- ένας, ακόμα και οι πιο δύσκολοι φάκελοι  της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Νωρίτερα, σε άτυπη σύσκεψη του Συμβουλίου Εποπτείας Τραπεζών, που πραγματοποιήθηκε  στο Υπουργείο Οικονομικών, την οποία συγκάλεσαν ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρμόδιος για την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος κ. Γιάννης Δραγασάκης  και ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, έπεσαν στο τραπέζι οι αλλαγές στις τράπεζες και το άνοιγμα της δευτερογενούς αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας και οι εκπρόσωποι του Δημοσίου στα Διοικητικά Συμβούλια των Τραπεζών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η κατάσταση στη λειτουργία των τραπεζών μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους καθώς και το θέμα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων.

Συζητήθηκε ακόμα η διεύρυνση της σύνθεσης του Συμβουλίου στο πλαίσιο της επικαιροποίησης του Ν. 3723/2008, αρθρο 7, για την οποία θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...