Τρέχουν στις εφορίες για να γλυτώσουν από τα μπλοκάκια!

Οι νέοι φόροι και εισφορές, κάνουν τους ελεύθερους επαγγελματίες να συρρέουν στις εφορίες, για να κλείσουν τα μπλοκάκια τους! Από την πρωτοχρονιά ενεργοποιούνται οι νέες εισφορές που για  τα «μπλοκάκια» σημαίνει «χαράτσι»  27%  από το σύνολο του καθαρού εισοδήματος τους!

Με χιλιάδες  «μπλοκάκια» να είναι τύποις  ελεύθεροι επαγγελματίες και στην πράξη, να είναι σαν μισθωτοί, αφού έχουν μόνο έναν ή δύο εργοδότες, οι επιβαρύνσεις είναι σαρωτικές! Οι αλλαγές σε φορολογία αλλά και στο ασφαλιστικό, κάνουν το κράτος «συνεταίρο»  και το «μπλοκάκι»  ασύμφορο!

Από το 2017, έρχεται ασφαλιστική εισφορά με συντελεστή 27% επί του καθαρού εισοδήματος. Ακόμα και στην πλέον ευνοϊκότερη περίπτωση, η κατώτατη εισφορά, που θα υποχρεούνται να πληρώσουν όλοι είτε δουλεύουν, είτε όχι, φτάνει τα 131 ευρώ! Επίσης, όλοι θα πρέπει να πληρώσουν το τέλος επιτηδεύματος, που κάθε χρόνο ανέρχεται σε 650 ευρώ!

Οι φόροι δεν πονούν λιγότερο με τους συντελεστές να ξεκινούν από 22% από το πρώτο ευρώ κιόλας ευρώ του εισοδήματος ενώ για όσους είναι μισθωτοί και συγχρόνως έχουν και μπλοκ, θα πληρώνουν διπλές εισφορές, αν και δεν θα πάρουν δύο συντάξεις, ενώ ο φόρος θα φτάνει μέχρι το ανώτατο όριο συντελεστή 45%. Με το νέο φορολογικό, τα εισοδήματα από μπλοκάκι και μισθό, θα αθροίζονται και  θα φορολογούνται με την ενιαία κλίμακα φορολόγησης των μισθωτών!

Μία από τις μεγαλύτερες αδικίες είναι ότι πρέπει να πληρώνουν εισφορές ακόμα και αν το έτος που πέρασε «μπήκαν μέσα»!  Όπως προβλέπεται σε περίπτωση ζημιών ή μηδενικών κερδών, καθορίζεται μηνιαία ελάχιστη βάση εισοδήματος επί της οποίας υπολογίζεται το προβλεπόμενο ποσοστό εισφοράς 20% και το οποίο αντιστοιχεί στον κατώτατο μισθό άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών. Το ποσό αυτό σήμερα ανέρχεται σε 586,08 ευρώ μηνιαίως.

Αναλυτικά, από  το νέο έτος, οι εισφορές θα υπολογίζονται με συντελεστές συντελεστές:

-20% για την κύρια ασφάλιση

-6,95% για την υγεία

-7% για την επικούρηση

-4% για το εφάπαξ.

Από το 2017, θα πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές για το «μπλοκάκι» τους και οι ασφαλισμένοι μετά το 1993, έχουν, δεν έχουν παράλληλη απασχόληση ως μισθωτοί.

Εισφορές ΟΑΕΕ από 1/1/2007.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...