«Τρέχουν» το νέο πλαίσιο για τα «κόκκινα» δάνεια ΤτΕ και Τράπεζες

«Τρέχουν» το νέο πλαίσιο για τα «κόκκινα» δάνεια ΤτΕ και Τράπεζες

Κατηγορία

christos.papad…
Δευτέρα 22/02/2016 – 22:02

«κόκκινα» δάνεια

Στόχος τα επόμενα 7 χρόνια τα «κόκκινα» δάνεια να πέσουν στο μισό!

Αυξάνονται οι πιέσεις  από τους , για την θέσπιση του πλαισίου διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων στο ελληνικό σύστημα.

Πιέσεις που εντείνονται, καθώς τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται και  στο εσωτερικό, οι τράπεζες δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει τους στόχους τους, ως προς την πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους. 

Σε αυτό το πλαίσιο, στη συνάντηση που είχαν στην Τράπεζα της Ελλάδος(ΤτΕ), ο Γιάννης Στουρνάρας και το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών(ΕΕΤ) για το νέο πλαίσιο των αδειοδοτήσεων των εταιρειών διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, ο Διοικητής, ζήτησε από την ΕΕΤ, να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην διαδικασία δημιουργίας της νέας αγοράς δανείων.

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, στο σύνολό του αναγνωρίζει ότι υπάρχει ανάγκη να τρέξει η διαδικασία, και μέσα στο έτος  να έχει ανοίξει η αγορά και να έχουν δημιουργηθεί και οι νέες εταιρείες διαχείρισης, που θα αγοράσουν τα δάνεια από τις τράπεζες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνάντηση συζητήθηκαν τα όρια της διαχείρισης των δανείων, μέσα στα οποία θα κινηθούν ΤτΕ και Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Τέθηκαν οι στόχοι της ΤτΕ προς τις τράπεζες για τη μείωση των κόκκινων δανείων, στο ενεργητικό τους  και ο συντονισμός τους  με το ΤΧΣ, που αναλαμβάνει σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας, με ειδικό βάρος να πέφτει στα επιχειρηματικά δάνεια.

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το εξωτερικό, υπάρχει για τα επιχειρηματικά δάνεια των Τουριστικών Επιχειρήσεων, ένας κλάδος για τον οποίο εκτιμάται ότι έχει τις καλύτερες προϋποθέσεις κερδοφορίας τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και στο μέλλον.

Στο τέλος του μήνα αναμένεται πως θα ανακοινωθεί από τον Γιάννη Στουρνάρα, το σχέδιο της ΤτΕ για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια το οποίο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα έως τα τέλη του μήνα. Ο στόχος είναι μέσα στα επόμενα επτά χρόνια, τα «κόκκινα» δάνεια να πέσουν στο μισό, μειούμενα κατά 50 δισ. ευρώ.

Στουρνάρας: Τα  capital controls είναι Δημόσιο Αγαθό!

«Τα capital controls έχουν τη θέση ενός δημόσιου αγαθού, διότι δεν επιβλήθηκαν από καπρίτσιο, αλλά για να σταματήσει η εκροή καταθέσεων» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας, από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, όπου είχε μιλήσει λίγο νωρίτερα.

Έκανε ειδική μνεία στο πρόγραμμα  «Solvency ΙΙ», το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, εξασφαλίζει τη θέση των ασφαλιστικών εταιρειών και την προστασία των ασφαλισμένων.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...