Τρίκορφο: Αγωνιούν οι κάτοικοι εν όψει του Χειμώνα… Εικόνες καταστροφής στον Εύηνο.

Καταστροφές πολλών χιλιάδων Ευρώ…..

Το όνειρο της γέφυρας έσβησε…..

Ζημιές χιλιάδων Ευρώ  κατέγραψε ο φακός του Nafpaktianews.gr στο ποταμό Εύηνο και στον κάμπο του Τρικόρφου δέκα μήνες από  τις καταστροφικές πλημμύρες  όπου  ορμητικά νερά του Ποταμού Ευήνου παρέσυραν ότι βρήκαν. Λίγο έλειψε να καταστραφεί  ο αύλακας του ΤΟΕΒ που αρδεύει τον κάμπο (Αυτή την στιγμή στέκεται στον αέρα) , καταστράφηκαν χωράφια ,  ο δρόμος προς την γεώτρηση του δικτύου ύδρευσης  της Γαβρολίμνης εξαφανίστηκε  , κινδυνεύει  ο δρόμος προς αγρόκτημα Πινακάδες, μια επένδυση που διαφημίζει το Τρίκορφο ,επίσης αποκολλήθηκαν οι   βάσεις της πολυσυζητημένης γέφυρας που θα ένωνε τον Δήμο Ναυπακτίας με τον Δήμο Αγρινίου. Η κατασκευή της οποίας ξεκίνησε το 1978 στη συνέχεια  έγιναν οι βάσεις οι οποίες το χειμώνα του 2015 καταστράφηκαν.

Το περασμένο Φεβρουάριο την περιοχή επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Λουκόπουλος μαζί με τους Αντιδημάρχους κ. Καρακώστα , κ. Κοτσανά και κ. Πολονύφη και  υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Ναυπακτίας, βλέποντας από κοντά την κατάσταση που επικρατούσε. Τότε σε ερώτηση μας για το τι μέλλει γενέσθαι η απάντηση ήταν ότι είναι θέμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ότι ο Δήμος θα έκανε τις απαραίτητες ενέργειες να ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Από τότε όμως δεν έχει υπάρξει ενημέρωση ούτε το θέμα έχει συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πέρασαν  περίπου δέκα μήνες και δεν έχει γίνει τίποτα ακόμη. Οδεύοντας για τον Χειμώνα οι κάτοικοι αγωνιούν. Ωστόσο όμως δε θα αφήσουν στη μοίρα του την τύχη του χωριού τους , καθώς ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου. Επίσης αναζητούν τι έφταιξε για  να φτάσουμε στη καταστροφή.

Ο Ποταμός Εύηνος έχει φέρει ξανά πολύ νερό όμως δεν είχαμε τέτοια προβλήματα.

Τι έφταιξε;

Είχαν γίνει παρεμβάσεις στη κοίτη του ποταμού;

Έγιναν αμμοληψίες;

Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις από τους κατοίκους του Τρικόρφου.

Το Nafpaktianews.gr ανοίγει το θέμα για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό βλέποντας ότι δεν έχουν ληφθεί μέτρα αποκατάστασης των ζημιών.

 Τις  επόμενες ημέρες θα επανέλθουμε με νέο ρεπορτάζ.

Καταγράψαμε σε βίντεο τις ζημιές στον αύλακα αλλά και στις βάσεις τις γέφυρας. 

trikorfo gefira (1) trikorfo gefira (2) trikorfo gefira (3) trikorfo gefira (4) trikorfo gefira (5) trikorfo gefira (6) trikorfo gefira (7) trikorfo gefira (8)



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...