Τραγωδία ανοιχτά της Λιβύης – Τουλάχιστον 31 νεκροί μετανάστες

Τραγωδία ανοιχτά της Λιβύης – Τουλάχιστον 31 νεκροί μετανάστες

Μεσόγειος

“Το σκάφος είχε βυθιστεί και ήταν διασκορπισμένοι στη θάλασσα, προσπαθούσαν να κολυμπήσουν προς την ακτή”

Τουλάχιστον 31 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους, όταν το σκάφος τους ναυάγησε σήμερα στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Λιβύης και περίπου 200 άλλοι περισυνελέγησαν από την ακτοφυλακή και μεταφέρθηκαν πίσω στο λιμάνι της Τρίπολης, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Οι μετανάστες βρίσκονταν πάνω σε δύο σκάφη στα ανοικτά της ακτής κοντά στο Γκαραμπουλί, ανατολικά της Τρίπολης, και το ένα είχε ήδη βυθιστεί όταν έφθασε επιτόπου η ακτοφυλακή, δήλωσε ο Αμπου Αζάλα Άμερ Αμπντελμπάρι, ένας διοικητής της ακτοφυλακής.

«Το σκάφος είχε βυθιστεί και ήταν διασκορπισμένοι στη θάλασσα, προσπαθούσαν να κολυμπήσουν προς την ακτή», δήλωσε. «Μπορέσαμε να σώσουμε γύρω στους 60 ανθρώπους επειδή κρατιούνταν από τα συντρίμμια του σκάφους τους». Άλλοι 140 μετανάστες περισυνελέγησαν από το δεύτερο σκάφος, πρόσθεσε.

Σχεδόν 3.000 μετανάστες είναι γνωστό πως έχουν χάσει φέτος τη ζωή τους ή είναι αγνοούμενοι αφού προσπάθησαν να φθάσουν δια θαλάσσης στην Ευρώπη, οι περισσότεροι απ’ αυτούς πλέοντας από τη Λιβύη στην Ιταλία. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ανακοίνωσε χθες Παρασκευή πως από το 2000 η Μεσόγειος είναι «με μεγάλη διαφορά το πιο φονικό σύνορο στον κόσμο».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/311137-Tragodia-anoichta-tes-Libyes-Toylachiston-31-nekroi-metanastes ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...