Τραγωδία στο νότιο Αφγανιστάν: Μετωπική σύγκρουση λεωφορείου με βυτιοφόρο

Τροχαίο

ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μετωπική σύγκρουση λεωφορείου με βυτιοφόρο στην επαρχία Ζαμπούλ, στο νότιο Αφγανιστάν, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών.

«Το λεωφορείο εκτελούσε δρομολόγιο ανάμεσα στην Κανταχάρ και την Καμπούλ όταν συγκρούστηκε με ένα βυτιοφόρο. Στο δυστύχημα σκοτώθηκαν 35 άνθρωποι και περισσότεροι από 20 έχουν τραυματισθεί», δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Μπισμιλάχ Αφγανμάλ.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε πυρκαγιά και πολλά από τα θύματα, ανάμεσα στα οποία γυναίκες και παιδιά, έχουν απανθρακωθεί και είναι δύσκολο να ταυτοποιηθούν, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Γουλάμ Τζιλάνι Φαράχι, υπαρχηγό της αστυνομίας της Ζαμπούλ, μερικοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται στο Καλάτ, τη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας, καθώς και στη γειτονική επαρχία της Κανταχάρ.

Ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει την Κανταχάρ με την Καμπούλ διέρχεται από περιοχές στις οποίες είναι γνωστό ότι γίνονται επεισόδια που συνδέονται με την εξέγερση των Ταλιμπάν. Οι οδηγοί οδηγούν εκεί με μεγάλη ταχύτητα για να αποφύγουν οποιαδήποτε επαφή με τους Ταλιμπάν.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...