Τραγωδία 10 οι νεκροί στο Norman Atlantic.Συνεχής ενημέρωση

Συνεχής ενημέρωση:

21:17 Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΙ η λίστα των νεκρών μεγαλώνει   φτάνοντας στους 10 νεκρούς. Αδιευκρίνιστος ο αριθμός των αγνοουμένων.

20:30 Ζευγάρι γιατρών με τα παιδιά τους  από την Ναύπακτο στους διασωθέντες έχουν μεταφερθεί ασφαλής στην Ιταλία ,  το συγκεκριμένο αναφέρθηκε στην εκπομπή του Σ. Καρέλη Lepanto news. 

20:28  Ιταλικό ειδησιογραφικό πρακτορείο μιλά για 80 αγνοούμενους χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιώνεται από τις αρχές. Σύμφωνα με τον εν λόγω ΜΜΕ πιθανόν να υπήρχαν άτομα εκτός λίστας ή άτομα που φιλοξενούσαν στο καράβι μέλη του πληρώματος.

19:00 Όπως αναφέρει η τηλεόραση του Alpha οι νεκροί είναι οκτώ και οι αγνοούμενοι 38. Φόβοι για δεκάδες νεκρούς.

Νεότερη ενημέρωση

Μεγαλώνει ο κατάλογος των νεκρών από την ναυτική τραγωδία στο επιβατηγό -οχηματαγωγό Norman Atlantic.
Σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή (Guardian Coasteria) στο κουφάρι του πλοίου εντοπίστηκαν ακόμη δύο σοροί με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών να ανέρχεται πλέον στους επτά. Ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για 40 αγνοούμενους επιβάτες.
Σύμφωνα με το news247 ολοκληρώθηκε η δραματική επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του πλοίου «Norman Atlantic», στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής, υπό αδιευκρίνιστη αιτία, στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών, κοντά στην Κέρκυρα. Η δραματική εκκένωση του επιβατηγού πλοίου μέτρησε ήδη πάνω από 30 ώρες, με επιβάτες, πλήρωμα, συγγενείς και φίλους αυτών να ζουν πραγματικές ώρες αγωνίας.

Το χρονικό της υπόθεσης λεπτό προς λεπτό

Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 478 άνθρωποι, 422 επιβάτες και 56 άτομα προσωπικό, από τους οποίους 22 είναι Ιταλοί και 34 Έλληνες. Ο πλοίαρχος του Norman Atlantic είναι Ιταλός. Πρόκειται για τον 62χρονο Argilio Giacomazzi, ο οποίος εξακολουθεί και βρίσκεται εντός του πλοίου, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για το γεγονός ότι έχει τραυματιστεί ελαφρώς.

Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ανκόνα.

Συνολικά έχουν διασωθεί 478 άτομα. Περίπου 85 διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο πλοίο San Giorgio, του ιταλικού πολεμικού ναυτικού, που αργά το απόγευμα της Κυριακής ανέλαβε την ηγεσία στην επιχείρηση διάσωσης. Πριν από αυτό, το πλοίο Spirit of Piraeus ηγούνταν της διασωστικής προσπάθειας. Στο πλοίο επέβαινε και ένας Έλληνας δημοσιογράφος.

Αυτή τη στιγμή, επτά διασωθέντες μεταφέρονται με ελικόπτερο στην Κέρκυρα και ένας καρδιοπαθής μεταφέρθηκε στην πόλη Grottaglie. Όλοι οι Έλληνες διασωθέντες θα μεταφερθούν στην Αθήνα με C – 130.
Την Κυριακή, λίγη ώρα μετά την εκδήλωση της φωτιάς, διαπιστώθηκε ο θάνατος ενός 67χρονου Έλληνα, Γιώργος Δούλης, ο οποίος στην προσπάθειά του να κατέβει από το πλοίο, τραυματίστηκε σοβαρά στη γλίστρα διάσωσης επιβατών.

Στην ίδια γλίστρα βρίσκονταν και η γυναίκα του, Θεοδώρα, η οποία διεσώθη και μεταφέρθηκε με σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής στο Μπρίντιζι της Ιταλίας.

Διαβάστε λίγα λόγια για τον άτυχο Έλληνα.ά

Στους πέντε ανήλθαν οι νεκροί από το δυστύχημα που προκλήθηκε λόγω πυρκαγιάς στο πλοίο Norman Atlantic, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα.

Μιλώντας στο Mega το μεσημέρι της Δευτέρας, ο υπουργός Ναυτιλίας επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι εντοπίστηκαν οι σοροί άλλων τεσσάρων θυμάτων.

Οι σοροί εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή όπου το Norman Atlantic πλέει ακυβέρνητο από τα ξημερώματα της Κυριακής. Πληροφορίες για την ταυτότητα των θυμάτων δεν υπάρχουν. Σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής σπεύδει στην περιοχή για την περισυλλογή των σορών.

Νωρίτερα, ένας από τους διασωθέντες, τουρκικής υπηκοότητας, που μεταφέρθηκε στο Μπάρι είχε δηλώσει στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι είδε τις σορούς τεσσάρων ανθρώπων στη γλίστρα του πλοίου.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή έγινε γνωστό ότι έχασε τη ζωή του ο Έλληνας επιβάτης Γιώργος Δούλης.

in.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...