Τραμπ: Αν δεν πετύχουν τα μέτρα για τη Β. Κορέα, περνάμε στη «φάση Νο2»

Τραμπ: Αν δεν πετύχουν τα μέτρα για τη Β. Κορέα, περνάμε στη «φάση Νο2»

Τραμπ απειλεί ξανά: Αν δεν πετύχουν τα μέτρα για τη Β. Κορέα, περνάμε στη «φάση Νο2»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης στρατιωτικών μέσων κατά της Βόρειας Κορέας άφησε ξανά ο Ντόναλντ Τραμπ σε περίπτωση που δεν αποδειχθούν αποτελεσματικές οι οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της χώρας του Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Αν οι κυρώσεις δεν αποδειχθούν αποτελεσματικές, θα πρέπει να περάσουμε στη φάση Νο2. Αυτή η φάση μπορεί να είναι πολύ σκληρή, πολύ ατυχής για τον κόσμο. Αλλά ελπίζουμε ότι οι οικονομικοί περιορισμοί θα λειτουργήσουν» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ μιλώντας σε συνέντευξη τύπου έχοντας στο πλευρό του τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ.

Την ίδια ώρα η κόρη του Ιβάνκα, η οποία βρίσκεται στη Νότια Κορέα προκειμένου να εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στην τελετή λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, στον χαιρετισμό της κατά τη διάρκεια δείπνου που της παρέθεσε ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος κινήθηκε σε παρόμοιο μήκος κύματος: «Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία και θέλω να επαναβεβαιώσω τους δεσμούς φιλίας, συνεργασίας αλλά και τη δέσμευσή μας για την άσκηση μέγιστης δυνατής πίεσης προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η κορεατική χερσόνησος θα γίνει αποπυρηνικοποιημένη ζώνη».

Όπως παρατηρούν διεθνή μέσα ενημέρωσης η δήλωση της Ιβάνκα φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με αυτή του προέδρου της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε ιν για αποπυρηνικοποίηση μέσω διαλόγου.

«Ο πρόεδρος είναι εξοργισμένος με τις προσπάθειες που απέτυχαν στο παρελθόν αλλά και με την συνέχιση των δοκιμών στο πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στιβ Μνούτσιν.

Οι πολεμικές ιαχές Τραμπ ήρθαν λίγες ώρες μετά την ανακοίνωσή του για τις «μεγαλύτερες κυρώσεις που έχουν τεθεί ποτέ σε βάρος του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ οι κυρώσεις αυτές θα στοχοθετήσουν περισσότερα από 50 «πλεούμενα, ναυτιλιακές εταιρείες και εμπορικές επιχειρήσεις που βοηθούν τη Βόρεια Κορέα να αποφύγει τις κυρώσεις».

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/322811-Tramp-An-den-petychoyn-ta-metra-gia-te-B-Korea-pername-ste-phase-No2 ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...