Τρεις συλλήψεις για τη δολοφονία νεαρού πρόσφυγα στο Ελληνικό

Δευτέρα 18/07/2016 – 12:41

Αστυνομικός χειροπέδες

ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ                                      

Σε τρεις συλλήψεις για τη δολοφονία 16χρονου Αφγανού και τις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος 19χρονου και 31χρονου ομοεθνών του, την περασμένη Πέμπτη στο ανοικτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Ελληνικό, προχώρησε η Αστυνομία.

Συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 18, 23 και 37 ετών, ενώ αναζητείται άγνωστος αριθμός συνεργών τους.

Σύμφωνα με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το τελευταίο διάστημα οι κατηγορούμενοι, που διέμεναν στο συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, κυκλοφορούσαν ως ομάδα οπλισμένοι με μαχαίρια, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα και παρενοχλούσαν τους υπόλοιπους πρόσφυγες, επιδιώκοντας να τους επιβληθούν και να αποκτήσουν αρχηγικό ρόλο.

Αρχηγός της ομάδας ήταν ο 18χρονος δράστης, με τη συνδρομή του 23χρονου αδελφού του.

Βραδινές ώρες της 14ης Ιουλίου, οι τρεις δράστες μαζί με άλλους ομοεθνείς τους, μέλη της ομάδας, επιτέθηκαν με μαχαίρια και άλλα αντικείμενα σε 19χρονο ομοεθνή τους, καθώς και στον 31χρονο αδελφό του και τον 16χρονο Αφγανό, οι οποίοι προσέτρεξαν στο σημείο για να τον βοηθήσουν.

Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 16χρονου, ο οποίος, με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο σε διάφορα σημεία του σώματός του, μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ ο 19χρονος και ο 31χρονος τραυματίστηκαν.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ο 37χρονος συνελήφθη την Παρασκευή στα όρια του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή. Ο 18χρονος και ο 23χρονος συνελήφθησαν την Κυριακή, δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης, και οδηγούνται τη Δευτέρα ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...