«Τρελά» λεφτά περιμένουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αν κουνήσουν… σεντόνι!

«Τρελά» λεφτά περιμένουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αν κουνήσουν… σεντόνι!

Το πρώτο βήμα για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έγινε, καθώς αμφότεροι εξασφάλισαν ευρωπαϊκό όμιλο και φυσικά, τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ του Champions League.

Μία πρόκριση που τους εξασφαλίζει και πολλά εκατομμύρια! Κι αυτό, διότι από φέτος οι ομάδες που θα αποκλειστούν από τα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, θα εξασφαλίσουν 5 εκατ. ευρώ, ενώ θα εισπράξουν άλλα 2,92 εκατομμύρια για την είσοδό τους στους ομίλους του Europa League.

Ακόμα δεν μπορεί να υπολογιστεί το market pool, μιας και θα κριθεί από τις ελληνικές ομάδες που θα συμμετάσχουν στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, ώστε να γίνει σαφές πώς θα μοιραστεί το συνολικό ποσό.

Δεδομένα, όμως, ακόμη κι αν αποκλειστούν οι δύο δικέφαλοι από Βίντι και Μπενφίκα αντίστοιχα, θα βάλουν στα ταμεία τους μίνιμουμ 7,29 εκατ. ευρώ συν το όποιο market pool προκύψει!

Βέβαια, εδώ που έφτασαν οι δύο ελληνικές ομάδες «κοιτάνε» τους ομίλους του Champions League και το τεράστιο χρηματικό έπαθλο, το οποίο μπορεί να ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια!

Από φέτος η είσοδος στους ομίλους «μοιράζει» 15,25 εκατ. ευρώ από 12,7 που ήταν πέρυσι συν το market pool που θα κριθεί από το πόσες ομάδες θα προκριθούν. Για παράδειγμα, πέρυσι ο Ολυμπιακός πήρε 16,2 εκατομμύρια από το market pool, το οποίο φέτος θα είναι αυξημένο για τις ελληνικές ομάδες.

Αν προκριθεί μία μόνο ομάδα, τότε θα πάρει το 100%, ενώ αν προκριθούν και οι δύο, τότε η πρωταθλήτρια ΑΕΚ θα πάρει το 55% και ο ΠΑΟΚ το 45%.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: https://www.kontranews.gr/SPOR/339970-Trela-lephta-perimenoyn-AEK-kai-PAOK-an-koynesoyn-sentoni ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...