Τριήμερο πένθος στην ΠΑ για το θάνατο του πιλότου Νικόλαου Βασιλείου

Τριήμερο πένθος στην ΠΑ για το θάνατο του πιλότου Νικόλαου Βασιλείου

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του πιλότου που σκοτώθηκε όταν έπεσε το εκπαιδευτικό αεροσκάφος, κατά τη διάρκεια άσκησης. Πρόκειται για τον επισμηναγό Νικόλαο Βασιλείου, πατέρα δύο παιδιών,

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είπε ότι θα κηρυχθεί τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι οι δύο πιλότοι ήταν έμπειροι, ενώ η άσκηση κατά τη διάρκεια της οποίας συνέβη το δυστύχημα ήταν πτήση περιδίνησης.

Ο πιλότος, ο οποίος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, ειδοποίησε από το έδαφος και τον βρήκαν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο 251 ΓΝΑ, ενώ ο άτυχος Βασιλείου βρέθηκε εντός του αεροσκάφους. Σημειώνεται, ότι σε περιπτώσεις που είναι αναγκαία η εγκατάλειψη του αεροσκάφους, πάντα εκτινάσσεται πρώτος ο δεύτερος πιλότος, ο οποίος είναι ο εκπαιδευτής και κάθεται στην πίσω θέση.

Ο επισμηναγός, Νικόλαος Βασιλείου εντοπίσθηκε νεκρός δυο ώρες μετά την πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας Τ2 Buckeye. Το αεροσκάφος συνετρίβη λίγο πριν τις 9 το πρωί (08.50), 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση. Είχε απογειωθεί από την 120 ΠΕΑ Καλαμάτας. Ο διασωθείς επισμηναγός συγκυβερνήτης όταν πάτησε στο έδαφος επικοινώνησε με τις αρχές δίνοντας το στίγμα του.

Στην συνέχεια και αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η ανακοίνωση του γενικού Επιτελείου Αεροπορίας για το τραγικό δυστύχημα

Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50 , στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.

Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500  ωρών.
Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.
Αντισμήναρχος (Ι) Ιωάννης Τσιτούμης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/340837-Triemero-penthos-sten-PA-gia-to-thanato-toy-pilotoy-Nikolaoy-Basileioy ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...