Τρομακτικό ατύχημα σε αγώνα αυτοκινήτων (Βίντεο)

Τρομακτικό ατύχημα σε αγώνα αυτοκινήτων (Βίντεο)

Κατηγορία

kchalkiadakis
Δευτέρα 23/05/2016 – 21:54

Τρομακτικό ατύχημα σε αγώνα αυτοκινήτων (Βίντεο)

Από ένα συγκλονιστικό ατύχημα σημαδεύτηκε ο πρώτος αγώνας του τέταρτου γύρου του φετινού πρωταθλήματος της Ευρωπαϊκής Formula 3 που έλαβε χώρα στην πίστα του Σπίλμπεργκ στην Αυστρία.

Το ατύχημα έλαβε χώρα στην πέμπτη στροφή του Red Bull Ring, με τον Αμερικανό Ryan Tveter με το μονοθέσιο Νο3 να χάνει τον έλεγχο. Βρέθηκε προσωρινά εκτός πίστας αλλά επιστρέφοντας σε αυτή, σηκώθηκε ένα σύννεφο σκόνης από την αμμογίδα. Και το χειρότερο, το μονοθέσιο του Tveter βρέθηκε στην αγωνιστική γραμμή, σε ένα σημείο όπου τα μονοθέσια της F3 περνούν με ταχύτητα σχεδόν 200 χιλιομέτρων την ώρα.

Με αυτή την ταχύτητα ήρθε με ορατότητα… μηδέν ο “Peter” Li Zhi Cong και έπεσε πάνω στο προπορευόμενο μονοθέσιο. Αυτό του Κινέζου απογειώθηκε, με την προσγείωση να είναι ιδιαιτέρως ανώμαλη. Στη συνέχεια στο ατύχημα ενεπλάκη και ο Pedro Piquet, επίσης θύμα της σκόνης, έπεσε πάνω στο μονοθέσιο του Tveter αλλά με λιγότερες συνέπειες.

 

 

Μετά το συμβάν, τόσο ο Tveter όσο και Zhi Cong μεταφέρθηκαν στο ιατρικό κέντρο της υπέρ-σύγχρονης πίστας που βρίσκεται στην καρδιά της Στυρίας. Όπως ανακοινώθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού (FIA), ένας εκ των δύο ήταν αναίσθητος κατά τη μεταφορά αν και όταν υπήρξε φροντίδα στο ιατρικό κέντρο του Red Bull Ring, είχαν αμφότεροι τις αισθήσεις τους.

Πρέπει να σημειωθεί πως ο Tveter πρέπει να ήταν σε καλύτερη κατάσταση αφού βγήκε μόνος του από το μονοθέσιό του και ξάπλωσε στο γρασίδι. Όπως ανακοινώθηκε, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο του Γκρατς, για περαιτέρω εξετάσεις.

Όσο για τον Κινέζο συναθλητή του που φέρεται να έχει τραύματα στο κεφάλι και την πλάτη, χρειάστηκε πιο άμεση διακομιδή, έτσι μεταφέρθηκε με ελικόπτερο. Ο Piquet δεν τραυματίστηκε στο ατύχημα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...