“Τρομοκρατική ενέργεια” η έκρηξη στο μετρό του Λονδίνου (Live)

“Τρομοκρατική ενέργεια” η έκρηξη στο μετρό του Λονδίνου (Live)

Έκρηξη σε σταθμό του μετρό στο Λονδίνο

Τουλάχιστον 18 τραυματίες – Η ανακοίνωση της αστυνομίας του Λονδίνου

Οι βρετανικές αρχές χαρακτηρίζουν την έκρηξη σε συρμό στο μετρό του Λονδίνου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 18 ανθρώπων, νωρίτερα το πρωί, τρομοκρατική ενέργεια.

Το περιστατικό συνέβη στον σταθμό Parsons Green και πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως έντρομοι οι επιβάτες πετάχτηκαν έξω από τον συρμό αμέσως μετά το περιστατικό.

Ρεπόρτερ της Metro έκανε λόγο για ανθρώπους που φέρουν εγκαύματα στο πρόσωπο. Εξαιτίας του πανικού που επικράτησε πολλοί επιβάτες ποδοπατήθηκαν μέσα στο σταθμό.

Συγκεκριμένα, μία γυναίκα δήλωσε στο Reuters ότι τραυματίσθηκε στο ποδοπάτημα που ακολούθησε την έκρηξη που σημειώθηκε.

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Twitter από το περιστατικό δείχνουν μια τσάντα που φαίνεται να περιέχει ένα δοχείο να έχει αρπάξει φωτιά, χωρίς πάντως να διακρίνονται ζημιές γύρω στο βαγόνι.

Την κινητοποίηση της πυροσβεστικής και των σωστικών συνεργείων αποτυπώνουν τα πρώτα βίντεο από την έκρηξη που σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Στην πρώτη επίσημη ανακοίνωσή της για την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί εντός συρμού του μετρό στο Λονδίνο, η Μητροπολιτική Αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας αναφέρει:

«Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ερευνούν περιστατικό το οποίο συνέβη στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου το πρωί. Η αστυνομία κλήθηκε στις 8.20 το πρωί (σ.σ. 10.20 ώρα Ελλάδος) της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου στον σταθμό Parsons Green του υπογείου σιδηροδρόμου μετά από αναφορές για φωτιά σε συρμό. Ο βοηθός αναπληρωτής Επίτροπος Νιλ Μπάζου, ανώτερος εθνικός συντονιστής της Αντιτρομοκρατικής, κήρυξε το περιστατικό “τρομοκρατική ενέργεια”.

«Άνδρες της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και της Βρετανικής Αστυνομίας των Μεταφορών βρέθηκαν άμεσα στο σημείο, μαζί με συναδέλφους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λονδίνου και της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Λονδίνου. Προς το παρόν γνωρίζουμε ότι υπάρχει αριθμός ανθρώπων οι οποίοι έχουν τραυματιστεί. Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε την πηγή της φωτιάς, κάτι το οποίο αποτελεί ήδη αντικείμενο έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Η περιοχή του σταθμού παραμένει αποκλεισμένη με προστατευτικές ταινίες και συμβουλεύουμε τους πολίτες να αποφεύγουν το σημείο».

λονδινο

λονδινο

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/301238-tromokratiki se-stathmo-toy-metro-sto-Londino ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...