Τσίπρας: Ακροδεξιά ρητορική φόβου από τον Κυρ. Μητσοτάκη (Βίντεο)

Τσίπρας: Ακροδεξιά ρητορική φόβου από τον Κυρ. Μητσοτάκη (Βίντεο)

Τσίπρας Βουλή

“Σήμερα στο κέντρο της Αθήνας αυτό που βλέπουμε όσοι κυκλοφορούμε είναι χιλιάδες τουρίστες και όχι κουκουλοφόρους να παίζουν κλεφτοπόλεμο με την αστυνομία που συνέβαινε επί των ημερών σας”

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στη Βουλή στην ερώτηση για την εγκληματικότητα, κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη για υιοθέτηση μιας «ακροδεξιάς ρητορικής φόβου».

Όπως είπε, όσο άκουγε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναρωτήθηκε: «Ποιος είναι τώρα στο βήμα; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Άδωνις Γεωργιάδης; Επιλέξτε πού θελετε να πάτε το κόμμα, στο κέντρο ή στην ακροδεξία;», συνέχισε.

Έκανε λόγο για «απόλυτη υιοθέτηση μιας ακροδεξιάς ρητορικής του φόβου, την οποία έχουν υιοθετήσει άλλα κόμματα στην Ευρώπη, αλλά κόμματα ακροδεξιά, που τα πάνε καλά για τα κυβικά της».

Κατά τον κ. Τσίπρα, ο λόγος που το κάνει αυτό η Ν.Δ. είναι επειδή βρίσκεται σε πανικό, γιατί έλεγε ότι θα καταστραφεί η χώρα και ότι δεν θα κλείσουν οι αξιολογήσεις.

«Υιοθετείτε αυτήν την ακραία ρητορική επειδή δεν βολεύεστε με την πραγματικότητα ότι η χώρα ξαναβρίσκει τον βηματισμό της και βγαίνει από την κρίση», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν σας αρέσει που η χώρα βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης, γιατί ο μόνος καημός σας είναι να επιστρέψετε στην εξουσία».

Στο σημείο αυτό ο Πρωθυπουργός παρατήρησε ότι «ο καημός αυτός διαστρεβλώνει τα πάντα». «Επιτίθεστε ευθέως σε θεσμούς που διαφυλάττουν την ασφάλεια της χώρας», συμπλήρωσε για να τονίσει ότι η ΕΛΑΣ αξιοποιεί το δυναμικό της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην καταπολέμηση του εγκλήματος και πως τα τελευταία χρόνια έχει εξαιρετικά σημαντικές επιτυχίες και δεν αξίζει αυτού του είδους η γενίκευση.

«Σήμερα στο κέντρο της Αθήνας αυτό που βλέπουμε όσοι κυκλοφορούμε είναι χιλιάδες τουρίστες και όχι κουκουλοφόρους να παίζουν κλεφτοπόλεμο με την αστυνομία που συνέβαινε επί των ημερών σας», επεσήμανε.

Ακόμη, παρατήρησε ότι η Ν.Δ. έχει ζητήσει τρεις – τέσσερις φορές την παραίτηση Τόσκα, «που είναι ο μόνος υπουργός που επί υπουργίας του είχε τόσες επιτυχίες η Ελληνική Αστυνομία».

Μνημονεύοντας την περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας σχολίασε: «Κάνατε ό,τι περνούσε από το χέρι σας για να δημιουργήσετε κλίμα σιδερόφρακτης πόλης στην Αθήνα. Υπογράφατε απολύσεις αστυνομικών, εσείς ως υπουργός. Επί Ν.Δ. καταργήθηκαν 6.700 οργανικές θέσεις στην ΕΛΑΣ, ενώ το ίδιο διάστημα καταργήθηκε η δημοτική αστυνομία».

Εξάλλου, διερωτήθηκε αν θα φιλοτιμηθεί ο κ. Μητσοτάκης να ζητήσει συγγνώμη για «τα ψεύδη που διασπείρει εδώ και μέρες για τα περί χάους και κύκλου αίματος στη χώρα».

Μάλιστα, παρέθεσε στοιχεία της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με τα οποία, σε σύγκριση με πέρυσι καταγράφεται:

     Μείωση στις απάτες, σημαντικό για περίοδο κρίσης, όπως και στις υποθέσεις πλαστογραφίας.
     Μείωση κατά 6,8% στις κλοπές-διαρρήξεις καταστημάτων
     Μείωση 8,6% στις κλοπές-διαρρήξεις σε σπίτια
     Μείωση στην παραβατικότητα στο πεζοδρόμιο, 67% κάτω στις αρπαγές τσαντών, όπως και μείωση 75% στις    ληστείες με αρπαγή τσαντών
     Μείωση 21,9% σε ληστείες εντός σπιτιών
     Μείωση 21,5% στις ληστείες σούπερ μάρκετ.

«Είναι ντροπή όσα ισχυρίζεστε για τον νόμο Παρασκευόπουλου», σημείωσε, κάνοντας λόγο για έναν αναγκαίο νόμο, λόγω του χάους που επικρατούσε στις φυλακές.

Αναφορικά με τους δράστες της ληστείας και της επίθεσης με σίδερο σε 85χρονη στην Κυψέλη, για τους οποίους λεγόταν ότι είχαν αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου, ο κ. Τσίπρας ότι μόνο ο ένας από αυτούς είχε βγει από τη φυλακή, αλλά με καταδίκη τεσσάρων μηνών για κλοπή, η οποία είχε μετατραπεί σε εξαγοράσιμη.

«Έτσι βγήκε έξω, όχι με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Λίγο σας νοιάζει αν έχει σχέση ο ισχυρισμός σας με την πραγματικότητα. Αρκεί ο ισχυρισμός σας να διαδοθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Ν.Δ. και με αφορμή το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης εμπλέκεται σε κυκλώματα εγκληματικής δράσης.

«Ψάχνετε την ανομία μόνο στα Εξάρχεια. Η ανομία συχνάζει και σε πιο χάι περιοχές και εσχάτως και στην ίδια την αυλή σας», σημείωσε.

Όπως είπε, την τελευταία εβδομάδα η ΕΛΑΣ έχει κουραστεί να συλλαμβάνει ανθρώπους με τους οποίους συναγελάζεστε, μέλη εγκληματικών οργανώσεων και μίλησε για τη σύλληψη ναρκέμπορου και για μαυραγορίτη χρυσού.

«Αυτοί είναι οι άριστοι με τους οποίους κάνουν παρέα οι άριστοι συνεργάτες σας κ. Μητσοτάκη. Αυτοί είναι οι άριστοι με τους οποίους κάνουν παρέα οι άριστοι συνεργάτες σας κ. Μητσοτάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά και τον ρώτησε: «Θα απομακρύνετε τον έμπιστό σας ή θα συνεχίσετε να του παρέχετε κάλυψη;» για να καταλήξει: «Δυστυχώς για σας δεν ρωτάτε εσείς».

«Μέσα σε όλα αυτά ήρθε η κατάθεση της γραμματέως Χριστοφοράκου να μας θυμίσει ότι η ανομία πίνει καφέ στο σαλονάκι του κόμματός σας και μάλιστα από καφετιέρα Siemens», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

Αργότερα, κατά τη δευτερολογία του, επανήλθε στην υπόθεση Siemens και στην κατάθεση της γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, η οποία «βγήκε στο δικαστήριο και είπε ότι είχε παραγγείλει τηλεφωνικά κέντρα για τον εξοπλισμό του πολιτικού γραφείου του κ. Μητσοτάκη και μάλιστα η κάλυψη της δαπάνης ξεπερνούσε το επιτρεπόμενο όριο». 

«Θα λογοδοτήσετε απέναντι στον ελληνικό λαό, εγώ σε ό,τι με αφορά μετέφερα εδώ όχι τη δική μου κρίση σε σχέση με το αν πήρατε τα δώρα ή δεν πήρατε τα δώρα από τη Siemens αλλά την κατάθεση της γραμμετέως», πρόσθεσε.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/308090-Tsipras-Akrodexia-retorike-phoboy-apo-ton-Kyr-Metsotake ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...