Τσίπρας: Αποφασίσαμε να είμαστε ψύχραιμοι και αυστηροί απέναντι στην Τουρκία

Τσίπρας: Αποφασίσαμε να είμαστε ψύχραιμοι και αυστηροί απέναντι στην Τουρκία

Σύνοδος Τσίπρας

“Να προχωρήσουμε σε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση διότι όλοι αν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε”

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, στέλνει ψύχραιμο και αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία, ανέφερε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας μετά την Σύνοδο Κορυφής, ανέφερε ότι είναι φανερό πως υπάρχουν αποκλίσεις από τα προαπαιτούμενα προκειμένου να προχωρήσει η σύγκλιση και έκανε ιδιαίτερη μνεία στις καθημερινές παραβιάσεις στο Αιγαίο, στην αδυναμία επίλυσης του Κυπριακού και την απομάκρυνση από τη συνθήκη της Κοπεγχάγης.

«Αποφασίσαμε να είμαστε ψύχραιμοι και αυστηροί απέναντι στην Τουρκία» είπε.

Πάντως όπως σημείωσε «συνεχίζουμε να πιστεύουμε τη διατήρηση της ενταξιακής προοπτικής. Δίνουμε βάρος στη συνεργασία μας για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών».

«Να προχωρήσουμε σε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση διότι όλοι αν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε. Όλοι έχουμε αποφασίσει να αλλάξουμε, να δούμε προς τα πού. Η Ελλάδα θα παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη συζήτηση», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Για το προσφυγικό ανέφερε ότι συζητήθηκε στη Σύνοδο, τόσο η δυνατότητα ενίσχυσης των χωρών προέλευσης, όσο και η άμεση διαχείριση των προσφυγικών ροών.

 

Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/306255-Tsipras-Apophasisame-na-eimaste-psychraimoi-kai-aysteroi-apenanti-sten-Toyrkia ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...