Τσίπρας: Δεν θα αφήσουμε τον Τόμσεν να διαλύσει την Ευρώπη

Τσίπρας: Δεν θα αφήσουμε τον Τόμσεν να διαλύσει την Ευρώπη

Κατηγορία

christos.papad…
Σάββατο 02/04/2016 – 22:54

 Τσίπρας

«Δεν θα αφήσουμε τον Τόμσεν να διαλύσει την Ευρώπη», φέρεται να επισήμανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τις σημερινές αποκαλύψεις των Wikileaks για τις συνομιλίες του Πολ Τόμσεν με την Ντέλια Βελκουλέσκου για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», ο Αλέξης Τσίπρας, συνομιλώντας με συνεργάτες του, υποστήριξε τα εξής:

«Όσα είδαν το φως της δημοσιότητας δημιουργούν μείζον γεωπολιτικό ζήτημα. Φαίνεται πως κάποιοι παίζουν στις πλάτες μας επικίνδυνα παιχνίδια αποσταθεροποίησης. Δεν θα αφήσουμε τον Τόμσεν να διαλύσει την Ευρώπη».

Τσίπρας σε Λαγκάρντ: Ξεκαθάρισε αν οι αποκαλύψεις των Wikileaks είναι οι επίσημες θέσεις του ΔΝΤ

Επιστολή προς τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, απέστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην επιστολή του ο πρωθυπουργός εκφράζει την προβληματισμό του για τις αποκαλύψεις των Wikileaks. Ακόμα, ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνεται με όρους αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης και εκτιμά ότι η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη κλονίζεται από τις αποκαλύψεις των Wikileaks.

Επιπλέον, κατά τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός ζητά να ξεκαθαρίσει το Ταμείο εάν αυτά που αποκαλύπτονται είναι επίσημες θέσεις του Ταμείου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα τρία σημεία των διαλόγων που αποκαλύφθηκαν, τα οποία επισήμαιναν νωρίτερα πηγές της κυβέρνησης: Πρώτον, για το ότι τα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφέρονται στην πρόκληση πιστωτικού γεγονότος με σκοπό να βρεθεί η χώρα σε οριακό σημείο ώστε να υποκύψει στις ακραίες θέσεις του ΔΝΤ.

Χαρακτηρίζουν το πιστωτικό γεγονός με κυνικό τρόπο ως το μοναδικό κίνητρο για συμφωνία και μιλούν ευθέως για χρεοκοπία της χώρας. Δεύτερον, ότι συσχετίζουν την υπόθεση της Ελλάδας με το δημοψήφισμα για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ρισκάροντας συνολική πολιτική αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη.

Τρίτον, ότι διατυπώνουν την πρόθεση τους να απειλήσουν ακόμη και την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, με σκοπό να την εξαναγκάσουν να προσχωρήσει στις θέσεις τους.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...