Τσίπρας: Είμαι ασφαλής με τους 153 βουλευτές (Φωτογραφίες&Βίντεο)

Τσίπρας: Είμαι ασφαλής με τους 153 βουλευτές (Φωτογραφίες&Βίντεο)

Απέρριψε με κατηγορηματικό τρόπο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης και οικουμενική.

Στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξής του στην ΕΡΤ δήλωσε ότι αισθάνεται ασφαλής με την πλειοψηφία των 153 βουλευτών και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασίες συνδιαλλαγής και παζαριών με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας και υπογράμμισε ότι θα διαψευστούν οικτρά οι παράγοντες της διαπλοκής που στήνουν σενάρια οικουμενικής.

 

 

«Προφανώς και δεν είναι ο κύριος Λεβέντης ο εκπρόσωπος της διαπλοκής, αλλά να μην φτάσουμε και στο άλλο άκρο, διότι εγώ τον εκτιμώ τον κύριο Λεβέντη», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας: «Θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει χιούμορ καταρχάς και εκτιμώ τους ανθρώπους που έχουν χιούμορ. Αλλά μην ξεχνάτε ότι δεν πάει πολύς καιρός που αυτό το πολιτικό σύστημα και αυτό το μιντιακό σύστημα τον απαξίωναν εν χορώ. Και τώρα αυτό το πολιτικό και μιντιακό σύστημα τον έχει καταστήσει ρυθμιστή της ελληνικής πολιτικής ζωής. Τον εκτιμώ, έχει ένα μακρύ πολιτικό βίο”.

 

 

Το ασφαλιστικό ασφαλώς και είναι κόκκινη γραμμή δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και είπε ότι η θέση της κυβέρνησης είναι ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις. Μια δωδέκατη μείωση στις συντάξεις δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα. Δεσμεύομαι καθαρά επ’ αυτού, τόνισε.

“Είμαστε με την κοινωνία και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιβιώσει με αξιοπρέπεια. Και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρούμε αξιοπρεπείς δουλειές για τους άνεργους και ταυτόχρονα να μην λεηλατήσουμε τους συνταξιούχους, όπως οι προηγούμενοι” σημείωσε λέγοντας πως η κυβέρνηση επιθυμεί μια συνολική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Η κυβέρνηση έχει συγκροτημένη πρόταση για το Ασφαλιστικό που συζητείται τώρα στην ΟΚΕ και θα έλθει και στην Βουλή, είπε ο κ. Τσίπρας και ανέφερε ότι προβλέπει διαρθρωτικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό, εξασφαλίζει ότι όποιος έχει εργασθεί επί 15 έτη δικαιούται εθνική σύνταξη, ως βάση πάνω στην οποία θα χτισθεί η αναλογική σύνταξη, προβλέπει ενοποίηση ταμείων. Σε ότι αφορά την κάλυψη του 0,4% που μένει για να καλυφθεί η απαίτηση των δανειστών, υπάρχει και η πρόταση για μια μικρή αύξηση της εργοδοτικής εισφοράς η οποία θα αποσβεσθεί στο μέλλον, καθώς από το 2017 και μετά προβλέπεται αύξηση του ΑΕΠ.

Για το ΕΚΑΣ ο κ. Τσίπρας είπε: “Έχουμε μια σταδιακή απόσβεση και αντικατάστασή του με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Άρα δεν υπάρχει θέμα. Όσοι παίρνουν αυτό το επίδομα θα το παίρνουν με άλλο τρόπο”.

 

_ABP9233.jpg_ABP9127.jpg_ABP9161.jpg

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...