Τσίπρας: Είμαστε εδώ για να κινήσουμε προς τα εμπρός τον τροχό της ιστορίας

Τσίπρας: Είμαστε εδώ για να κινήσουμε προς τα εμπρός τον τροχό της ιστορίας

, για να παλέψουμε ενάντια στις ανισότητες

«Δεν ξέρω πού βρήκαν γραμμένο ότι η ανισότητα είναι στην ανθρώπινη φύση»

«Κάποιοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη πολιτική τους επιλογή να εκπροσωπούν τα συμφέροντα των λίγων και των ισχυρών, λέγοντάς μας πως η ανισότητα είναι στη φύση της ανθρώπινης κοινωνίας.

Δεν ξέρω πού το έχουν βρει αυτό γραμμένο», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι «αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι η αναδιανομή του πλούτου, η κοινωνική προστασία, η στήριξη των μικρών απέναντι στους μεγάλους, των ανίσχυρων απέναντι στους ισχυρούς αποτελούν κατακτήσεις του σύγχρονου πολιτισμού μας».

Μιλώντας στο τρίτο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, στο Ηράκλειο Κρήτης, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «είμαστε εδώ για να κινήσουμε προς τα εμπρός τον τροχό της ιστορίας, για να παλέψουμε ενάντια στις ανισότητες».

Έκανε επίσης λόγο για «πρωτόγονο νεοφιλελευθερισμό τύπου ζούγκλας, στον οποίον ο ισχυρότερος τρώει τον πιο αδύναμο», καταλογίζοντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «επαγγέλλεται αυτόν τον πρωτόγονο νεοφιλελευθερισμό ως αναπτυξιακή προοπτική».

«Στόχος είναι η αποκατάσταση ενός αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου για τους εργαζόμενους και η εξασφάλιση της προσφοράς ικανοποιητικών κοινωνικών υπηρεσιών» σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, κάνοντας λόγο για «Δίκαιη Ανάπτυξη», της οποίας το όφελος «διαχέεται στην κοινωνία και δεν λειτουργεί ως εργαλείο συσσώρευσης πλούτου για κάποιους λίγους και ισχυρούς».

Ο κ. Τσίπρας στάθηκε στην ανάγκη σύνδεσης του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι δυνατόν ο τουριστικός κλάδος της χώρας να χρησιμοποιεί εισαγόμενα προϊόντα αγροτοδιατροφής.

Όπως είπε, η ποιοτική ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής αφορά κυρίως τη βελτίωση της ποιότητας των εξαγωγών, την τυποποίηση και την πιστοποίηση, ενώ τόνισε ότι η βιομηχανία και η μεταποίηση αποτελούν έναν από τους βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες στους οποίους στοχεύει το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα.

Επισήμανε εξάλλου ότι στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, η βιομηχανία, η μεταποίηση και η αγροδιατροφή είναι τομείς προτεραιότητας, κατεύθυνση, όπως είπε, που επιβεβαιώνεται και από τους επενδυτές.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/302190-Tsipras-Eimaste-edo-gia-na-kinesoyme-pros-ta-empros-ton-trocho-tes-istorias-gia-na-palepsoyme-enantia-stis-anisotetes ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...