Τσίπρας : Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει το μαύρο κουτί για τους πρόσφυγες

Τσίπρας : Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει το μαύρο κουτί για τους πρόσφυγες

«Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει ένα μαύρο κουτί (για πρόσφυγες) αν αυτές οι ροές δεν μειωθούν», είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στους Financial Times εκφράζοντας παράλληλα τον εκνευρισμό του για τη νέα ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή που σχεδιάζεται.

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει ένα τεράστιο καταφύγιο για δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που φτάνουν με βάρκες από την Τουρκία, καθώς οι γειτονικές χώρες κλείνουν τα σύνορά τους. «Σλοβενία, Κροατία, ΠΓΔΜ πήραν την απόφαση να φιλτράρουν τους ανθρώπους με την εθνικότητα, για παράδειγμα δεν δέχονται αυτούς από τη Βόρεια Αφρική και το Ιράν. Αυτό δεν είναι σωστό» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις αιτιάσεις των εταίρων για τη μη σωστή φύλαξη των συνόρων είπε ότι «η Ελλάδα κατηγορείται ότι δεν μπορεί να προστατεύσει τα σύνορα της Ευρώπης αλλά αυτοί δεν μας λένε τι περιμένουν από εμάς». «Πρέπει να σώσουμε ανθρώπους που είναι σε κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους . Αν θέλουν να κουβαλήσουμε τα πτώματά τους πρέπει να μας το πουν», προσθέτει. Παράλληλα άφησε να φανεί η ενόχλησή του για τα σχέδια δημιουργίας μιας νέας ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής που μπορεί να αναπτυχθεί στα εξωτερικά σύνορα της χώρας ενάντια στις αντιρρήσεις των εμπλεκόμενων εθνικών κυβερνήσεων.

«Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα χωρίς εκπτώσεις στις αξίες μας», δηλώνει. «Είναι σημαντικό να συμπεριφέρεσαι ανθρώπινα». Σημειώνεται ότι μίλησε ενώ η Κομισιόν αποκάλυψε την πρόταση για μια νέα συνοριοφυλακή η οποία αντιμετωπίζεται ως το μέσο για να αντιμετωπιστούν τα ελληνικά σύνορα που έγιναν σημείο εισόδου για εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στη Γερμανία και άλλα περισσότερο ευδαιμονούντα κράτη της Ευρώπης.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...