Τσίπρας: «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πουλήσει την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ»

Τσίπρας: «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πουλήσει την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ»
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πουλήσει την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το μέλλον του νερού στη Θεσσαλονίκη, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπάθησε μέχρι την τελευταία στιγμή με κάθε τρόπο να το εμποδίσει, «αποδεικνύει ότι οι ενεργοί πολίτες μπορεί να δώσουν το παρών κι ότι η άποψη της κοινωνίας δεν μπορεί να παρακαμφθεί από κανέναν». Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, οι 220 περίπου χιλιάδες ψηφοφόροι έδωσαν την απάντησή τους για το πώς θέλουν την ύδρευση και το νερό στη Θεσσαλονίκη.

«Το θέλουν υπό δημόσιο έλεγχο, δημόσιο αγαθό, που πρόσβαση θα έχει ο κάθε πολίτης και οι δημόσιες αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν την ποιότητά του», είπε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας παράλληλα ότι για το ΣΥΡΙΖΑ, το αποτέλεσμα είναι «εξαιρετικά ελπιδοφόρο και σημαντικό».

Ο κ. Τσίπρας έκανε μάλιστα λόγο για ένα ευρύ μέτωπο το οποίο -όπως σημείωσε- «δεν γνωρίζει κομματικές περιχαρακώσεις, αγκαλιάζει όλους τους δήμους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κοινωνικές οργανώσεις, πολιτιστικούς συλλόγους», προσθέτοντας ότι ακόμα και η ίδια η Εκκλησία συνέβαλε στη συγκρότηση αυτού του μετώπου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το νερό στη Θεσσαλονίκη αλλά και μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αφορά την ΕΥΔΑΠ, «η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει στην εκποίηση, στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ».

«Αν το κάνει, θα βρεθεί σε απόλυτη αντίθεση με την τοπική κοινωνία αλλά και με το σύνολο του ελληνικού λαού», σημείωσε, χαρακτηρίζοντας πολύ αισιόδοξο το γεγονός ότι το μήνυμα του δημοψηφίσματος «είναι ένα μήνυμα ελπίδας ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, ένα μήνυμα ελπίδας ότι μετά το νερό θα μπορέσουμε να κρατήσουμε το δημόσιο πλούτο, τα δημόσια αγαθά στον έλεγχο της κοινωνίας, στον έλεγχο του ελληνικού λαού, διότι αποτελούν πλούτο του ελληνικού λαού».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...